Hlavní obsah

Kapitán plzeňských hokejistů Schleiss prodloužil o dva roky smlouvu

Kapitán plzeňských hokejistů Jan Schleiss bude hráčem západočeského klubu nejméně do konce sezony 2024/25. Škoda na svém webu oznámila, že osmadvacetiletý útočník prodloužil stávající smlouvu o dva roky.

Foto: David Taneček, ČTK

Zleva Petr Kodýtek z Plzně, David Kvasnička z Plzně a Jan Schleiss z Plzně oslavují gól.

Článek

"Tady jsem s hokejem začínal a chci doma něco dokázat. Moc si vážím toho, že jsme se s klubem dohodli a že zde můžu pokračovat," uvedl Schleiss. Bývalý mládežnický reprezentant strávil v Plzni většinu kariéry. Nejvyšší soutěž tam hrál od dosud poslední mistrovské sezony 2012/13, vloni se k Západočechům vrátil po tříletém angažmá ve Vítkovicích.

Minulá extraligová sezona v plzeňském dresu byla jeho životní. Zaznamenal v ní ve 49 zápasech 21 gólů a 11 asistencí, jednu branku přidal v play off. V tomto ročníku má po 29 zápasech na kontě 10 bodů (4+6). V nejvyšší soutěži má celkovou bilanci včetně play off 464 zápasů a 160 bodů (68+92).

"Honza je obrovským přínosem pro tým jak na ledě, tak v kabině. Je důležitým článkem mančaftu, a proto to bylo pro nás velice důležité, abychom se dohodli na podmínkách a Honza u nás pokračoval i přes další nabídky, které měl," komentoval prodloužení smlouvy sportovní manažer plzeňského klubu Tomáš Vlasák.

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice