Hlavní obsah

Karlovy Vary nabídly Jihlavě prodej extraligové licence. Chtějí za ni milióny

Jihlava
Aktualizováno

Vedení prvoligové Jihlavy dostalo od Karlových Varů nabídku na odkoupení licence na hokejovou extraligu. Západočeši, kteří se v nejvyšší soutěži zachránili až v baráži, za ni požadují částku přesahující dvanáct miliónů korun.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Karlovarští hokejisté se radují z extraligové záchrany.

Článek

Bude záležet na vlastníkovi klubu, kterým je město Jihlava, zda tuto nabídku využije," uvedl jednatel Dukly Bedřich Ščerban na klubovém webu. O odkoupení licence od Energie bude jednat rada města, která je zároveň valnou hromadou klubu.

"Mohu tuto informaci potvrdit. Už dříve jsme deklarovali, že pokud se nám nepodaří zajistit stabilní rozpočet na extraligu, nabídneme licenci k odkoupení," řekl ČTK generální manažer Karlových Varů Miroslav Vaněk.

Částka je vyšší

Dukla Jihlava na svém webu uvedla, že Energie požaduje za licenci 12 milionů korun s možností splátek. To však Vaněk popírá. "To není pravda, bavíme se o jiné částce a je to stále věc obchodního jednání, takže nebudu říkat, jaká ta částka je. Ale mohu říci, že částka má být vyšší," uvedl.

Náměstek jihlavského primátora Jaroslav Vymazal (ODS) ČTK řekl, že rada města záležitost projedná zřejmě v příštím týdnu. Osobně však nabídku na odkoupení licence za městské peníze považuje za nereálnou.

Radniční koalice si podle něj v oblasti sportu vytkla, že se bude zabývat budováním infrastruktury a podporou sportující mládeže. "Aby se zabývala podporou profesionálního sportu, tak to určitě ne," řekl Vymazal.

Karlovy Vary podle dostupných informací kontaktovaly s nabídkou na prodej licence i prvoligové České Budějovice, které ji ale odmítly. "Budějovice skutečně odmítly, o této variantě však uvažuje ještě Slavia," uvedl Vaněk.

Majitel západočeského celku Karel Holoubek o možnosti, že extraligový tým v lázeňském městě skončí, v minulosti mluvil již několikrát. Například i v souvislosti s rozhodnutím Sokolovské uhelné, dřívějšího generálního partnera, omezit sponzorské aktivity.

Vaněk uvedl, že Karlovarští se nabídkami pouze jistí pro případ, že by sami nedokázali zajistit vyrovnaný rozpočet. "Jednání s našimi partnery intenzivně probíhají, jsou víceméně nadějná a pevně doufám, že se je podaří dotáhnout do úspěšného konce. Raději ale vyjednáváme i na druhé frontě, aby případní zájemci byli na odkoupení připraveni," prohlásil.

Definitivu by v klubu rádi měli co nejdříve. "Ale myslím, že v květnu a pak ještě i v červnu budou probíhat další jednání. Řešení by mělo být známé do konce června. Do té doby máme ještě prostor pokoušet se zachránit extraligu ve Varech," uvedl Vaněk.

Reklama

Související témata:
  1 : 2 sn Pardubice - Třinec 1 : 2 sn   dohráno
20240428T19 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec