Hlavní obsah

Liberec - Kladno 3:2Kladenské trápení nekončí, dvougólový finiš další prohru Rytířů neodvrátil

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Jelínek 1 : 0
23. Birner 2 : 0
24. Klapka 3 : 0
41. Kehar 3 : 1
59. Wood 3 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Liberce porazili ve 34. kole hokejové extraligy na svém ledě Kladno 3:2 a uspěli tak i ve třetím vzájemném utkání v sezoně. Bílí Tygři navázali na úterní vítězství z Karlových Varů a vyhráli čtvrtý z posledních pěti duelů. Naopak Kladnu se nedaří a prohrálo pošesté za sebou. Náskok Rytířů na poslední Zlín, který vyhrál ve Vítkovicích 2:1 v prodloužení, se ztenčil jen na tři body. Liberec se v zápase postupně dostal do vedení 3:0, Kladno ale ve třetí třetině dvěma góly zápas zdramatizovalo.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Hokejisté Liberce se radují z gólu.

Článek
Fotogalerie

Liberec do utkání vstoupil lépe a hned v úvodu měl po faulech Zajíce a Suchánka k dispozici minutovou přesilovku pět na tři. Krátce před jejím skončením byl na brankovišti důrazný Jelínek a poslal Bílé Tygry do vedení. Následovala další početní výhoda domácích, tentokrát ale Bow všechny střely pochytal. Poté dostali přesilovku také Rytíři, kteří se museli obejít bez hrajícího majitele Jágra, největší šanci měl však liberecký Najman, který v rychlém kontru napálil horní tyčku.

Kváča v brance domácích si tak připsal první těžší zákrok až ve 13. minutě, střelu Pytlíka ale ukryl ve své lapačce. Na opačné straně měli dobré příležitosti Klapka a Ordoš, Bow byl připraven. V závěru první třetiny ještě zahrozili hosté a až před Kváču se protáhnul Kristo, ani nadvakrát ho ale nepřekonal.

Na začátku druhé části tak udeřili znovu Bílí Tygři. Nejprve využil přesilovku střelou bez přípravy Birner a zvýšil na rozdíl dvou branek. Třetí gól domácích přidal hned vzápětí Klapka, který za Bowova záda skvěle usměrnil Jelínkův pas. Za hosty mohl snížit Indrák, Kváča jeho únik zlikvidoval.

Poté hráli Kladenští přesilovou hru, Kváču ale vůbec neohrozili. Po skončení přesilovky se do šance tlačil Zikmund, Kváča byl znovu připraven. Následovala další početní výhoda Rytířů, do úniku se ale dostal domácí rychlík Zachar. Tváří v tvář Bowovi však se svým bekhendovým blafákem neuspěl.

Po 39 sekundách třetího dějství se Rytíři vrátili zpátky do zápasu: Plekancovo nahození ještě Kváča vyrazil, proti dorážce Kehara ale už byl bezmocný. Liberečtí mohli odpovědět v přesilovce, k vážnějšímu ohrožení branky se ale nedostali. Poté se do velké šance prokličkoval Klapka, Bow ale skvělým zásahem udržel hosty ve hře.

Rytíři se museli tlačit do útoku, naráželi však na dobře organizovanou obranu domácích. Dvě a půl minuty před třetí sirénou to hosté zkusili s hrou bez brankáře a po Dotchinově přihrávce v 59. minutě propálil Kváču Wood. Kladno posléze sáhlo znovu k power play, domácí ale už svou výhru uhájili.

34. kolo hokejové extraligy:
Bílí Tygři Liberec - Rytíři Kladno 3:2 (1:0, 2:0, 0:2)
Branky a nahrávky: 5. P. Jelínek (Birner, Gríger), 23. Birner (Rosandič, Klepiš), 24. Klapka (P. Jelínek) - 41. Kehar (Plekanec, Kubík), 59. Wood (Dotchin). Rozhodčí: Pešina, Horák - Lučan, Kis. Vyloučení: 3:6, navíc Dotchin (Kladno) 10 min. Využití: 2:0. Diváci: 1000 (omezený počet).
Liberec: Kváča - Štibingr, Vitásek, M. Ivan, Rosandič, Kolmann, Derner, Aubrecht - Zachar, Klepiš, Birner - Faško-Rudáš, Gríger, Ordoš - Klapka, P. Jelínek, J. Vlach - J. Šír, A. Najman, Rychlovský. Trenér: P. Augusta.
Kladno: Bow - Dotchin, Kehar, Baránek, Wood, Veber, J. Suchánek, Zajíc - Hlava, Plekanec, Zikmund - M. Beran, Kubík, Račuk - M. Indrák, Melka, Kristo - Pytlík, M. Filip, M. Kadlec. Trenér: D. Čermák.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články