Hlavní obsah

Kladenští Rytíři si zpestřili trénink, mají svého ranaře s nejtvrdší střelou. Cháru nedostihli

PRAHA

Hokejisté Kladna si v reprezentační pauze zpestřili trénink. A to historickým počinem. Na led poprvé postavili měřící zařízení a vyzkoušeli si rychlost, kterou dokáží poslat puk do branky. Vítězem se stal Petr Kafka, který při oficiálním měření dosáhl na hodnotu 145 kilometrů za hodinu. Mimo soutěž přidal ještě o devět kilometrů navíc.

Foto: Petr Horník, Právo

Zlínský Antonín Honejsek (vlevo) bojuje s Petrem Kafkou z Kladna.

Článek

„Docela jsem věřil, že bych mohl být mezi prvními pěti. Mezi mé favority patřil Tomáš Knotek a Jan Piskáček, pokud by střílel Marek Posmyk, určitě by měl také hodně,“ svěřil se vítěz na klubových stránkách kladenských Rytířů.

On skončil s číslem 145, Chára 175. Nejtvrdší střelu v NHL má slovenský obránce Zdeno Chára, který během dovednostních soutěží před Utkáním hvězd v Ottawě vypálil puk rychlostí 175,1 kilometrů za hodinu. „Někteří kluci asi byli překvapení, že měli menší hodnoty, než si před tím mysleli. I já byl překvapený a říkal jsem si, že budeme všichni střílet rychleji,“ přiznal Kafka.

Druhý v týmovém klání skončil Jiří Drtina - 143 km/h, třetí byl Martin Látal s číslem 141. Jen tato trojice se dostala nad hranici 140 kilometrů.

Rozdíl mezi hráči byl až třicet kilometrů za hodinu

Nejproduktivnější kladenský hráč Jaroslav Kalla vystřelil rychlostí 126 km/h. Na opačném konci než byl Kafka se umístil Jan Eberle, kterému byla naměřena hodnota o 30 kilometrů pomalejší než u vítěze.

„Přiznám se, že Petr mě výhrou příjemně překvapil. Kromě Marka Posmyka a Milana Tomana, kteří tady nebyli, jsem tipoval Jirku Kuchlera, ten také dosáhl solidního výsledku. U některých hráčů jsem čekal o něco lepší hodnoty, třeba u Tomáše Knotka. Nicméně tvrdost střely je jen jeden ukazatel, samozřejmě hodně záleží na přesnosti a pohotovosti,“ svěřil se na stránkách hc-kladno.cz sportovní sekretář klubu Martin Vejvoda.

Hlavní kouč Rytířů Zdeněk Vojta tipoval na vítěze obránce Piskáčka. „Kafka pro mě je i není překvapením, protože on tvrdou ránu má, jen ji ve hře moc často nepoužívá,“ konstatoval Vojta.

Kafka v pětatřiceti zápasech této sezóny nastřílel pět gólů.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články