Hlavní obsah

Kladno - Hradec Králové 2:5Kladno bez Jágra dál čeká na body

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Jergl 0 : 1
4. Cingel 0 : 2
19. Nedomlel 0 : 3
31. O´Donnell 1 : 3
37. Paulovič 1 : 4
38. Cibulskis 1 : 5
43. Lakos 2 : 5
Záznam online reportáže

Kladno

Hokejisté Kladna prohráli ve 2. kole extraligy s Hradcem Králové 2:5. Nováček mezi elitou, v jehož sestavě opět chyběl zraněný majitel klubu Jaromír Jágr, tak i po domácí premiéře v sezoně dál čeká na bodový zisk. Hosté, kteří při prvním startu podlehli v sobotu doma Liberci vysoko 3:6, rozhodli o osudu zápasu už v první třetině, kterou vyhráli 3:0.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Cože, už 1:5? Zraněný Jaromír Jágr na střídačce Kladna během utkání s Hradcem Králové neprožíval chvíle radosti.

Článek

Východočeši vstoupili do zápasu velmi aktivně a hned ve druhé minutě se po přesilovkové souhře a přihrávce Smoleňáka trefil do odkryté branky Jergl. Neuplynula ani minuta a hosté se prosadili podruhé, když z přečíslení dva na jednoho překonal brankáře Cikánka po nahrávce Radovana Pavlíka Cingel. Třetí gól pak přidali Východočeši 80 sekund před první přestávkou zásluhou střely Nedomlela.

Druhá třetina začala ve stejném duchu, v jakém skončila ta první. Hosté byli aktivní a Kladenští se těžko dostávali před Mazancovu branku. Rytíři se přesto dočkali snížení ve 31. minutě, kdy se střelou z mezikruží prosadil v přesilové hře po nahrávce Réwaye kanadský útočník O'Donnell. Hra se pak vyrovnala, jenže konec druhé části opět patřil hostům.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hokejisté Hradce Králové oslavují gól na 3:0 během utkání v Kladně.

Ve 37. minutě využil podruhé v utkání početní výhodu v podání Mountfieldu Paulovič a jen o dvacet vteřin později se o čtyřbrankové vedení postaral střelou od modré čáry Cibulskis po čistě vyhraném vhazování Rákose. To už bylo moc na domácího brankáře Cikánka, který přepustil své místo jednadvacetiletému Brízgalovi, pro něhož to byl vůbec první extraligový start.

Do třetí třetiny šli domácí v oslabení ve třech proti pěti, ale podařilo se jim ho ubránit a ve 43. minutě snížil před více než čtyřmi tisíci diváky na 2:5 ranou od modré čáry obránce Lakos. V dalším průběhu třetí třetiny už žádný gól nepadl, a tak si Hradec Králové připsal první vítězství v sezoně.

2. kolo hokejové extraligy:
Rytíři Kladno - Mountfield Hradec Králové 2:5 (0:3, 1:2, 1:0)
Branky a nahrávky: 31. O'Donnell (Réway, Valský), 43. Lakos (J. Strnad) - 3. Jergl (Smoleňák, Červený), 4. Cingel (R. Pavlík), 19. Nedomlel (Smoleňák, Cibulskis), 37. Paulovič (Rosandič), 38. Cibulskis (Rákos). Rozhodčí: Lacina, Horák - Ganger, D. Klouček. Vyloučení: 7:7. Využití: 1:2. Diváci: 4007.
Kladno: Cikánek (38. Brízgala) - Lakos, Austin, Nash, Kehar, Smetana, Barinka - Valský, Réway, Stach - Melka, Zikmund, O'Donnell - Redlich, Machač, J. Strnad - Š. Bláha, T. Kaut, Hajný - od 41. navíc Š. Jelínek. Trenéři: Lidický, D. Čermák a Kregl.
Hradec Králové: Mazanec - Zámorský, Samuelsson, Nedomlel, Cibulskis, F. Pavlík, Rosandič, Gaspar - Smoleňák, Rákos, Perret - Jergl, Cingel, R. Pavlík - Paulovič, Bičevskis, Červený - Chalupa, R. Pilař, Miškář. Trenéři: T. Martinec, P. Svoboda a Krátoška.

Reklama

Související témata:
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec