Hlavní obsah

Klaun Buchtelemu neprošel. Sparta musí za útočníkova slova platit

Za vyjádření o klaunovi, kterým bezprostředně po skončení úterního utkání 49. kola v Třinci nazval videorozhodčího, na jehož doporučení sudí neuznali jeho gól, musí Jan Buchtele resp. jeho klub platit. Ředitel extraligy Josef Řezníček potrestal pražskou Spartu pokutou ve výši deset tisíc korun.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Jan Buchtele ze Sparty raduje z gólu, který posléze rozhodčí neuznali kvůli kopnutí puku do branky.

Článek

Buchtele na konci druhé třetiny za bezbrankového stavu docílil gólu, hlavní sudí Kubičík s Pešinou jej však na doporučení videorozhodčího Rudolfa Potsche neuznali, neboť podle něj prokazatelně šlo o kopnutí do puku bruslí.

„Nevím, co za klauna tam sedělo nahoře, že to neuznal. Stálo nás to body, stálo nás to zápas. Šli bychom do vedení. Z mé strany určitě jasné pochybení," zuřil Buchtele jen pár minut po utkání, které Sparta nakonec prohrála 0:1.

Záznam celé situace naleznete zde a zde.

„Viděl jsem to jednoznačně. Za mě regulérní gól. Myslím si, že aby byl důvod k neuznání, tak by to muselo být evidentní kopnutí z mé strany, což tam nebylo. Byl jsem do té situace ještě natlačený," pokračoval sparťanský forvard.

O den později mu sice předseda komise rozhodčích Českého svazu ledního hokeje Vladimír Šindler dal za pravdu, když uvedl, že branka měla platit, a Potschovi byla do 25. února pozastavena delegace pro utkání nejvyšší soutěže, trest ale nakonec nemine ani Buchteleho.

Podle herního řádu soutěže totiž mají kluby povinnost zajistit, aby v den utkání nikdo z hráčů, trenérů, členů realizačních týmů ani funkcionářů ve sdělovacích prostředcích nehodnotil výkon rozhodčích. To Buchtele porušil, takže Řezníček v souladu s herním řádem udělil Spartě desetitisícovou pokutu.

Reklama