Hlavní obsah

Klepiš pokračuje v Třinci, podepsal víceletý kontrakt

Třinec

Hokejový reprezentant Jakub Klepiš bude i v nadcházející sezóně oblékat dres Třince, kde podepsal nový víceletý kontrakt. O Klepiše se v létě velmi zajímal ruský Omsk, 31letý útočník nakonec kvůli rodině upřednostnil českou extraligu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Jakub Klepiš bude pokračovat v Třinci.

Článek

„Po sezóně jsem nad tím, že bych šel hrát ještě ven, hodně přemýšlel. Nakonec rozhodlo to, že máme malého kluka a nechtělo se mi od něj odjíždět. A kdyby to bylo Rusko, tak tam je člověk týden doma a týden jezdí po zápasech a to už bych asi nedal," vysvětlil své rozhodnutí Klepiš.

Třinecký kádr se přes léto na rozdíl od loňska téměř nezměnil. Odešli pouze obránci Vladimír Roth (Novosibirsk), Marek Trončinský (Mladá Boleslav) a Slovák Štefan Ružička (konec smlouvy). Doposud jedinou posilou je exvítkovický útočník Vladimír Svačina a nyní i Jakub Klepiš, který se dosud připravoval individuálně a k týmu se poprvé připojil v pondělí.

„Byl jsem tady minulý rok maximálně spokojený a jsem proto velmi rád, že jsem tady mohl znovu tady podepsat smlouvu," řekl Klepiš. „Těším se moc, tým bude minimálně stejně silný jako loni a cíle budou zase jen ty nejvyšší. Jiné alternativy, než dostat se znovu finále, tady nejsou," pověděl Klepiš.

Rameno už je v pořádku

Na začátku minulé sezóny působil reprezentační útočník ve švédském Farjestadu, kde se ale herně trápil. Už v listopadu tak zamířil zpátky do Česka. V dresu úřadujících ligových vicemistrů následně odehrál i s play off 35 zápasů, v nichž vstřelil 11 gólů a na dalších 19 přihrál. Zahrál si i na nedávném světovém šampionátu v Praze a v Ostravě, kde si ale pochroumal rameno. „Už je to v pořádku. Rameno bylo jenom pohmožděné a nebylo třeba to řešit lékařským zákrokem," popsal Klepiš.

Radost z nové posily měl i kouč Třince Jiří Kalous. „Pro trenéry a určitě i pro kabinu, je to skvělá zpráva. Kuba je velmi dobrý hráč, reprezentant a jsem moc rád, že se nám podařilo tu záležitost s tím uzavřít," pronesl Kalous, jenž dnes zahájil přípravu na ledě s 29 hráči. Trenérovi úřadujícího vicemistra chyběli jen zdravotně indisponovaní Lukáš Žejdl a Vladimír Svačina, reprezentační povinnosti si v českém národním týmu do 18 let plní bek Lukáš Doudera.

Reklama

Související témata: