Hlavní obsah

Klimeš deptal Kometu. Vztek, měl jsem rudo před očima, zlobil se Flek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Znovu po šesti dnech zavítali hokejisté Komety Brno na led Vítkovic a dopadli takřka totožně. Minulý týden na ostravském ledě padli 0:4 a ani tentokrát nedokázali brankáři Lukáši Klimešovi vstřelit branku. Ostravanům podlehli 0:2 a jejich náskok na čtvrté pozici se ztenčil na jediný bod.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Tři týmy v rámci padesátého kola nastoupily ve speciálních dresechVideo: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

50. kolo: Vítkovice - Brno

Trenérovi Komety Jaroslavu Modrému, který v den utkání slavil třiapadesáté narozeniny, jeho svěřenci zrovna hezký dárek nenachystali. „Když nedáme gól, nemůžeme vyhrát,“ vysoukal ze sebe otřepanou poučku útočník Komety Jakub Flek, který v každé třetině uháněl sám na domácího brankáře. Pokaždé ale selhal. „Jsem na sebe strašně nas*anej. Musím to vzít na sebe a v pátek (v Liberci) gól dát,“ řekl Flek a popsal svůj zápasový příběh.

„Zkusil jsem pokaždé něco jiného. Ten jeho první zákrok byl takový zvláštní, jako kdysi Jiří Holeček – dolů do rozkleku na jedno koleno, druhou nohu do vzduchu a tím mi to chytil. Trošku jsem se i zasmál. Podruhé jsem zkusil kličku, ale zase mi to chytil. Na konci jsem chtěl střílet nahoru, ale už byl asi špatný led. Selhal jsem, co víc k tomu říct. Měl jsem vztek a rudo před očima,“ přiznával reprezentační útočník.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Vítkovice - Brno, brněnský Flek neproměnil samostatný únikVideo: Tipsport Extraliga / BPA

Dvě kola před koncem základní části mají nyní Brňané na čtvrté příčce jediný bod náskok na páté České Budějovice, které doma porazily Třinec (5:2). A před sebou zápasy v Liberci a doma s Třincem. „Komplikace tahle ztráta je, ale furt to máme ve svých rukou. Ty dva zápasy prostě musíme zvládnout,“ zdůraznil Flek.

Vítkovice proti Kometě nastoupily v retrodresech připomínajících sto let od sloučení sedmi obcí a vzniku Moravské Ostravy a slušivé trikoty jim přinesly štěstí. Pátou výhrou v řadě úspěšně zaútočily na osmou příčku tabulky, kterou před 50. kolem držel Hradec Králové (Východočeši podlehli na ledě Sparty Praha 1:4). „Byli jsme trpěliví a dali jsme gól. Přestože se štěstím. Chystáme se na play off, a pokud stejná hra bude platit i na další soupeře, budeme se jí držet,“ uvedl trenér Vítkovic Pavel Trnka.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Vítkovický Lukáš Klimeš vychytal proti Brnu sedmou nulu v sezoně. Neuspěl ani Kristián Pospíšil

Oba góly Vítkovic dal Lotyš Rihards Bukarts, jenž se poprvé radoval ve 49. minutě, kdy jeho střelu odraženou od betonů Dominika Furcha srazil do branky obránce Brna Rhett Holland a druhý gól přidal v 60. minutě při hostující hře bez brankáře.

„Byl to velký týmový výkon. Bránili jsme a využili příležitost dát gól. A je jedno, jestli byl krásný, nebo ne. Důležité je, že platil. Hráli jsme trpělivě, jako v play off. Na to se připravujeme,“ usmíval se lotyšský útočník, jenž po svém příchodu do Vítkovic vstřelil v patnácti utkáních sedm gólů a na čtyři přihrál.

Výrazněji začal bodovat až poté, co jej trenéři zařadili do formace se starším bratrem Robertsem. Rihards v posledních deseti zápasech devětkrát bodoval (6+3). „Naposledy jsme spolu hráli myslím v roce 2019 v reprezentaci. Ale ta chemie mezi námi pořád je. Funguje to, ale pořád se máme hodně co zlepšovat,“ řekl 28letý lotyšský reprezentant.

Reklama