Hlavní obsah

Koblasu tyčka v závěru prodloužení mrzet nemusela. Bratři zvládli nájezdy bravurně, chválil litvínovské parťáky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do Brna cestovali s cílem urvat aspoň v jednom z úvodních dvou čtvrtfinálových zápasů extraligového play off vítězství. Hokejistům Litvínova se to povedlo hned v tom prvním, přestože přišli 68 vteřin před koncem základní hrací doby o jednogólový náskok. Díky lépe zvládnutým samostatným nájezdům vstoupili nakonec do série cenným vítězstvím 2:1.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Brno - Litvínov, celé nájezdyVideo: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

Čtvrtfinále play off: 1. zápas Brno - Litvínov

„Bylo hrozně nepříjemné přijít na poslední chvíli smolnou brankou o rýsující se vítězství. Vždyť jsme všechny tři třetiny odmakali na sto procent,“ tvrdil útočník severočeského týmu Petr Koblasa. „V kabině jsme si pak v pauze řekli, že nás to rozhodně nesmí položit. Odehráli jsme super prodloužení, byť jsme v něm gól nedali. Byli jsme ale poté lepší v nájezdech a máme díky tomu první výhru. Stála nás ovšem spoustu sil navíc,“ přemítal.

Za Litvínov proměnil dva nájezdy včetně toho rozhodujícího v deváté sérii Ondřej Kaše, jeden jeho sourozenec David. „Jsou to nesmírně zkušení hokejisté. Dobře vědí, co chtějí udělat. Vypjatý závěr zvládli bratři bravurně,“ chválil Koblasa parťáky.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Brno - Litvínov 0:1 (11. Šalda)Video: Tipsport Extraliga / BPA

Souhlasí s názorem, že samostatné nájezdy jsou hodně o štěstí, avšak nemyslí si, že by bylo lepší, aby se hned od prvních zápasů v sérii hrálo v play off až do rozhodnutí. „Vždyť ve čtyřech třetinách vstřelilo každé mužstvo pouze jeden gól. Takže těžko odhadovat, jak dlouho by se hned úvodní střetnutí hrálo. Mně osobně nájezdy nevadí,“ svěřil se.

Nemuselo k nim dojít, kdyby Koblasa v úplném konci nastavení netrefil jen tyč, ale dal místo toho vítězný gól. „Samozřejmě že mě to hrozně mrzelo. Když jsme však nakonec utkání i tak vyhráli, tak to pochopitelně odeznělo. První vítězství bude mít blahodárný vliv na naši psychiku,“ očekával. „Hned jsem v šatně cítil obrovské odhodlání uspět i v pondělí ve druhém brněnském střetnutí,“ tvrdil.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Brno - Litvínov, tyčka po střele KoblasyVideo: Tipsport Extraliga / BPA

Prozradil, že s litvínovskými spoluhráči před čtvrtfinálovou sérií vůbec neřešili, že mají na rozdíl od Komety, která si postup zajistila přímo, v nohách zápasy předkola. „Tím, že jsme přes Plzeň přešli už ve třech utkáních, jsme si rovněž vysloužili docela dlouhé volno. Nehraje velkou roli, zda trvá týden, nebo čtrnáct dní. I my jsme si stihli odpočinout,“ neviděl Koblasa v tomto ohledu velký rozdíl mezi oběma celky.

Reklama