Hlavní obsah

Liberec - Zlín 3:4 PPKöhlerovo galapředstavení vyneslo Zlínu výhru v prodloužení

MinutaMin. Tým Hráč Akce
21. Filippi 1 : 0
45. Köhler 1 : 1
47. Köhler 1 : 2
52. Köhler 1 : 3
52. Záborský 2 : 3
60. Gríger 3 : 3
65. Köhler 3 : 4
Záznam online reportáže

Hokejisté Zlína vyhráli v 6. kole extraligy v Liberci 4:3 v prodloužení, dočkali se prvního úspěchu v sezoně a posunuli se ze dna tabulky na 14. místo o bod před Kladno. Všechny čtyři branky Beranů vstřelil útočník Bedřich Köhler, který rozhodl v čase 64:39 v přesilové hře. Bílí Tygři se i přes porážku posunuli do čela tabulky.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva Tomáš Mikúš a brankář Libor Kašík ze Zlína a Dávid Gríger z Liberce.

Článek
Fotogalerie

Hned od úvodního vhazování se Bílí Tygři zakousli do Beranů ze všech sil. Kašík čelil spoustě střel, ale vyloženou šanci domácí neměli. Paradoxně největší příležitost ke skórování měli hosté.

V 6. minutě gólman Pavelka při rozehrávce nastřelil jen hostujícího Seberu a ten měl před sebou v mžiku prázdnou branku, ve velké rychlosti ale nemířil přesně. Domácí odpověděli šancí Záborského, ale trápící se střelec neuspěl. Jeho kolega z útoku Faško-Rudáš se z dorážky také neprosadil.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Autor všech čtyř gólů Zlína Bedřich Köhler.

Do druhé třetiny vstoupili domácí hráči aktivně a hned první útok na Kašíka přinesl změnu skóre. Z pravého kruhu mířil přesně Filippi. Hosté mohli srovnat ve 30. minutě, Pavelka ale doslova ukradl vyrovnávací gól Köhlerovi. Stejně se později vedlo na druhé straně Najmanovi, Kašík se nenechal nachytat a udržel svůj tým ve hře. Stejně uspěl Kašík i v 39. minutě, kdy nedovolil skórovat Faško-Rudášovi.

Rána pro domácí

Úvod třetího dějství přinesl domácím studenou sprchu. Köhler se v 45. minutě nejlépe zorientoval před Pavelkou a vyrovnal na 1:1. O dvě minuty později poslal hosty také do vedení, když využil chyby Faško-Rudáše, zakončení protiútoku vzal na sebe a propálil Pavelku. V 52. minutě ale konečně zlomil své střelecké prokletí Záborský a po přihrávce Filippiho srovnal prvním gólem v šestém utkání v české extralize na 2:2.

Než se ale domácí nadechli k dalšímu náporu, zmrazil je opět Köhler a dovršil hattrick. Hosté mocně bránili vedení, ale obrovskému tlaku Liberce nakonec neodolali. V čase 59:28 vyrovnal Gríger a poslal zápas do prodloužení. V něm dovršil při hře čtyř proti třem při trestu Filippiho svůj velký střelecký večer Köhler střelou z levého kruhu.

6. kolo hokejové extraligy:
Bílí Tygři Liberec - PSG Berani Zlín 3:4 v prodl. (0:0, 1:0, 2:3 - 0:1)
Branky a nahrávky: 21. Filippi (Melancon, Birner), 52. Záborský (Filippi), 60. Gríger (M. Ivan) - 45. Köhler (T. Mikúš, Matyáš Hamrlík), 47. Köhler (Fořt), 52. Köhler (R. Veselý, P. Sedláček), 65. Köhler (P. Trška, T. Mikúš). Rozhodčí: Pražák, Veselý - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 3:2, navíc Filippi (Liberec) 10 min. Využití: 0:1. Diváci: 3217.
Liberec: J. Pavelka - Melancon, Šmíd, Štibinger, Vitásek, M. Ivan, Derner - Gríger, Filippi, Birner - Faško-Rudáš, Klepiš, Záborský - Zachar, P. Jelínek, Ordoš – J. Šír, A. Najman, Rychlovský. Trenér: P. Augusta.
Zlín: Kašík – Suhrada, P. Trška, Dluhoš, Žižka, R. Černý, M. Novotný, Matyáš Hamrlík - Kubiš, Fořt, T. Mikúš – Šlahař, Fryšara, Köhler - R. Veselý, Hejcman, Sebera – Dobiáš, P. Sedláček, Karafiát. Trenér: R. Svoboda.

Reklama

Související témata: