Hlavní obsah

Brno - Č. Budějovice 4:2Kometa doma válí, přerušila sérii tří extraligových proher

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Ďaloga 1 : 0
22. Krištof 2 : 0
22. Novotný 2 : 1
36. Roth 3 : 1
40. Horký 4 : 1
43. Holec 4 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Komety Brno zdolali v pátečním duelu 39. kola extraligy na domácím ledě Motor České Budějovice 4:2. Jihočeši duel ztratili v prostřední dvacetiminutovce, kdy třikrát inkasovali. Klíčovou byla zřejmě trefa Krištofa z 22. minuty, skóroval totiž jen 27 sekund po vyrovnání na 1:1.

Foto: Patrik Uhlíř, ČTK

Hokejisté Brna se radují z gólu.

Článek
Fotogalerie

Kometa vstoupila do zápasu ve velkém stylu. Ve třetí minutě ještě Hrachovina vychytal nájezd Holíka, ale v šesté už kapituloval. Obránce Ďaloga potvrdil své ofenzivní sklony, dostal na červené čáře puk, přešel s ním až před jihočeského brankáře a otevřel skóre.

Domácí z nátlakového hokeje neslevili a vytvářeli si další šance, ale neuspěli Vincour ani Mueller. Na druhé straně mohl vyrovnat Holec a v závěru první třetiny i Ondráček, jehož střelu zastavila tyč.

České Budějovice se srovnání stavu dočkaly hned z první akce druhé třetiny, když se zblízka prosadil veterán Novotný. Kometě ale po 27 vteřinách vrátil vedení Krištof, který se zcela sám ocitl před Hrachovinou a nezaváhal.

Další průběh nabídl otevřenou a rychlou partii na obou stranách, ovšem s více šancemi na té brněnské, které likvidoval výtečný jihočeský gólman. Kapituloval až při první brněnské přesilovce, kdy jej od modré dělovkou prostřelil Roth a zapsal si do statistik první gól v sezoně.

Tři vteřiny před koncem druhé třetiny navýšil náskok Brna na tři góly Horký, když dorazil Muellerovu střelu a umocnil tím ráz třetího dějství, v němž musel Motor dotahovat. Kometa mu pomohla hrubkou v rozehrávce, po níž se střelou k tyči prosadil Holec.

Další komplikaci už Kometa nepřipustila, ubránila se nejen při přesilovce hostů, ale i v power play, Jihočechy tak po jejich předloňském návratu do extraligy porazila pošesté ze sedmi vzájemných duelů.

39. kolo hokejové extraligy:
HC Kometa Brno - Motor České Budějovice 4:2 (1:0, 3:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 6. Ďaloga (Mueller, P. Holík), 22. Krištof (L. Horký), 36. Roth (P. Holík, Zaťovič), 40. L. Horký (Mueller, Krištof) - 22. J. Novotný (Abdul, Gulaš), 43. Holec (Valský). Rozhodčí: Jeřábek, Obadal - Ganger, Lederer. Vyloučení: 2:2. Využití: 1:0. Diváci: 1000 (omezený počet).
Brno: M. Tomek - Bartejs, Ďaloga, Holland, Kučeřík, Tansey, Gulaši, Roth - Mueller, P. Holík, Zaťovič - L. Horký, Krištof, Šik - Vincour, Rákos, R. Pavlík - T. Šoustal, Ostřížek, Dočekal. Trenér: Kalous.
České Budějovice: Hrachovina (41. Strmeň) - Percy, Bindulis, Piskáček, Šenkeřík, Vráblík, Štencel, Bučko - Valský, Holec, J. Ondráček - Z. Doležal, Pech, Vondrka - Venkrbec, M. Hanzl, M. Beránek - Gulaš, J. Novotný, Abdul. Trenér: Modrý.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články