Hlavní obsah

Kometa nejhratelnější soupeř? Znovu bych to říkat neměl, ale je to tak, směje se Ondřej Kaše

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ještě před začátkem předkola útočník Ondřej Kaše sebevědomě prohlašoval, že Plzeň je pro litvínovské hokejisty nejschůdnější soupeř. Verva předkolem prolétla suverénně bez ztráty zápasu a od neděle ji ve čtvrtfinále čeká Kometa, čtvrtý tým základní části. „Větší strach by mělo mít Brno z nás než my z něj,“ mínil.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: HC Škoda Plzeň vs. HC Verva Litvínov 1:2 ppVideo: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

Dlouho se přetahovali o přímý postup do čtvrtfinále, který nakonec v posledním kole ukořistila Kometa. A teď se právě ve čtvrtfinále potkají. Zatímco Moravané měli spoustu času na přípravu a odpočinek, Verva má v nohách předkolo s Plzní, které však zvládla v nejrychlejším možném termínu.

„Nemůžu říct, že Brno je stejně hratelný soupeř jako Plzeň. To bych zase dostal nálož,“ vtipkoval Ondřej Kaše. „Kluci si ze mě dělali srandu, že tohle se do novin neříká. Ale bral jsem to podle svého pocitu a dopadlo to tak, jak jsem říkal,“ podotkl 28letý klíčový forvard.

A tak nemá důvod si věřit i na dalšího soka. „Z těch top čtyř týmů tabulky to opravdu je nejhratelnější soupeř. Jít do čtvrtfinále se zdravým sebevědomím není na škodu. Vždyť tohle přece chcete slyšet,“ culil se Kaše na přítomné novináře, když zopakoval podobnou větu jako před startem předkola.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Zatím poslední gól vstřelil Ondřej Kaše v 51. kole Vítkovicím.Video: Tipsport Extraliga / BPA

Bilance ze základní části je vyrovnaná. Dva zápasy vyhrál Litvínov, dva Kometa. „Myslím, že to bude vyrovnaná a pro oko diváka hezká série. Ale play off je něco úplně jiného než základní část. Všichni jsme nažhaveni,“ líčil.

Po předkole hráči dostali tři dny volno a od čtvrtka se začali pečlivě chystat na čtvrtfinálového soupeře. Kádr je kompletní vyjma lotyšského obránce Janise Jakse, který vyfasoval čtyřzápasovou stopku za napadení plzeňského kapitána Jana Schleisse v posledním utkání. „Hodně přísný trest, tohle podle mě na čtyři utkání nebylo. Ale musíme se s tím popasovat,“ uvědomoval si Kaše.

Foto: Profimedia.cz

Ondřej Kaše je jednou z největších opor Litvínova

Jako nejproduktivnější litvínovský hráč základní části patří k útočným lídrům týmu, v předkole však zůstal bez bodu. „Samozřejmě to vnímám, ale trenéři ani spoluhráči mi to na talíř nedávají. Zásadní je týmová výhra a je jedno, že body nemám. Je důležité, že se i o góly dělí všechny čtyři lajny,“ poznamenal kadaňský rodák.

S příchodem úderné bratrské dvojice Ondřeje a Davida Kašových akcie Severočechů v této sezoně rázem vzrostly. Verva dokázala vyhrát sérii v play off po dlouhých devíti letech. „Pochopitelně vím, že od titulu se tu nic nevyhrálo. Ale já to moc nesleduju a nečtu, jde to mimo mě,“ poznamenal starší ze sourozeneckého dua. Teď by rád s Litvínovem došel ještě dál než do čtvrtfinále, které už je pro černožluté po tolika utrápených sezonách průlom.

Reklama

  1 : 2 sn Pardubice - Třinec 1 : 2 sn   dohráno
20240428T19 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec