Hlavní obsah

Hr. Králové - Brno 5:1Kometa po sedmi výhrách v řadě narazila v Hradci Králové

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Lev 1 : 0
36. Jergl 2 : 0
43. Okuliar 3 : 0
49. Lalancette 4 : 0
59. Flek 4 : 1
59. Jergl 5 : 1
Záznam online reportáže

Hokejisté brněnské Komety neprodloužili v dnešním utkání 19. kola extraligy sérii neporazitelnosti, která skončila po sedmi utkáních. V Hradci Králové prohráli Jihomoravané 1:5, když se prosadili až za stavu 0:3. Dva góly zaznamenal Aleš Jergl, tři body (1+2) přidal další útočník Christophe Lalancette.

Foto: David Taneček, ČTK

Hráči Brna po porážce od Hradce Králové.

Článek

Na brněnském týmu se zřejmě podepsal týden zápasové odmlky. Úvod totiž vůbec nezachytil a přitížil mu i dvojitý trest pro Holíka, který už po 85 sekundách hry potrestal svým 150. extraligovým gólem Lev.

Tým Hradce Králové byl výrazně aktivnější a nápaditější; Jankovo nahození se otřelo o tyčku, teč Kellyho Klímy i únik Okuliara zastavil brankář Furch. Kometa navíc mohla točit jen jedenáct útočníků, neboť hned v prvních sekundách trefil Vincoura na střídačce puk do obličeje a zkušený útočník do hry vůbec nezasáhl.

Foto: David Taneček, ČTK

Trenér Brna Martin Pešout v duelu s Hradcem Králové.

Na dlouho jedinou - byť obrovskou - šanci Brna měl z přečíslení Kollár, jinak se hrálo výhradně podle domácích not a hosty držel nad vodou pouze Furch. Až ve 36. minutě zvýšil Jergl, jenž v akci dva na jednoho proměnil další asistenci Lalancettea.

Královéhradečtí se po návratu z kabin prosadili ze třetí herní situace, v poměru čtyř proti čtyřem využil svůj nájezd Okuliar. Brankáři Kiviahovi pak sebral čisté konto Flek, ale nadšení Brňanů rychle zmírnil Kanaďan Lalancette, jenž dovedl Mountfield k teprve třetí domácí výhře v základní hrací době. V předposlední minutě ji svým druhým dnešním zásahem završil Jergl.

19. kolo hokejové extraligy:
Mountfield Hradec Králové - HC Kometa Brno 5:1 (1:0, 1:0, 3:1)
Branky a nahrávky: 2. Lev (Lalancette, Blain), 36. Jergl (Lalancette, F. Pavlík), 43. Okuliar (F. Pavlík), 49. Lalancette (Smoleňák), 59. Jergl (Blain, Lev) - 47. Flek (P. Holík, Ďaloga). Rozhodčí: Hejduk, Pilný - Ondráček, Hynek. Vyloučení: 4:7. Využití: 1:0. Diváci: 4524.
Hradec Králové: Kiviaho - McCormack, Kalina, Blain, Piegl, F. Pavlík, Huttula, Jank - Zachar, Lev, Okuliar - Jergl, Lalancette, Smoleňák - Kelly Klíma, Cingeľ, R. Pavlík - P. Moravec, Štohanzl, R. Pilař. Trenér: T. Martinec.
Brno: D. Furch - Ďaloga, Ščotka, Holland, Kučeřík, Kundrátek, Hrbas, Gulaši - Koblížek, P. Holík, Flek - A. Zbořil, Strömberg, Zaťovič - Šalé, Sallinen, Kollár - Kratochvíl, Dufek. Trenér: Pešout.

Reklama

Související témata:
  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice