Hlavní obsah

Kometa vytasí za Lužánkami dva navrátilce, Hadamczik chce proti Spartě šest bodů

Brno

I s uzdravenými útočníky Tonem a Špirkem nastoupí v pátek brněnští hokejisté za Lužánkami k druhému extraligovému utkání této sezóny pod otevřeným nebem proti Spartě. Atraktivní duel, jenž má sledovat ve vyprodaném hledišti 21 500 diváků, začne v 18.20 h. Předcházet mu bude od 16.30 koncert skupiny Kabát a před zahajovacím buly uctí fanoušci i oba týmy památku zesnulé legendy Komety Bronislava Dandy.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Hokejisté Komety slaví s fanoušky výhru nad Plzní v utkání pod otevřeným nebem.

Článek

„Jsem hrozně rád, že už jsou Ton i Špirko po dlouhodobém zranění k dispozici. Zejména Tona provázela veliká smůla. Jsou to hráči, kteří mají v genech schopnost střílet góly. Teď půjde o to, aby to ve druhé polovině sezóny prokázali na ledě," přemítal kouč Komety Alois Hadamczik.

Slovenský forvard Rastislav Špirko je nadšený, že se vrací do sestavy zrovna v tak mimořádném zápase. „Strašně se těším. Cítím se dobře, věřím, že mužstvu pomohu," přeje si Špirko, jenž nedělní vítězný duel Komety s Plzní (5:2) strávil na montovaných tribunách dočasné zalužánecké arény. „Fandil jsem, ale zároveň mě i svrběly ruce. Strašně moc jsem chtěl být taky u toho přímo na ledě. Vždyť kulisa byla úžasná. A v utkání se Spartou bude ještě malinko lepší," očekává.

Špirko už pod širým nebem hrál. Proti Kometě

Po výhře nad Plzní se podle Špirka nálada v kabině vylepšila. „Žádné euforii ovšem rozhodně nepropadáme. V tabulce jsme osmí a potřebujeme další body, abychom časem poskočili výš," má jasno jednatřicetiletý útočník, který už atmosféru zápasů pod širým nebem zažil před lety se slovenskou reprezentací ve Švýcarsku i v roce 2011 v pardubickém dresu právě proti Kometě.

Hadamczik doufá, že si diváci střetnutí znovu užijí. „Zejména pro ně je to obrovská show. Bude to zcela jistě opět úžasný zážitek. Zvlášť když jsou tribuny tak hrozně blízko kluzišti. My jdeme do zápasu s jednoznačným cílem zvítězit. Dobře vím, jak prestižní utkání to pro fanoušky bude. Za víc než půl roku, co působím v Kometě, jsem už zjistil, že triumf nad Spartou znamená pro Brno nikoli tři, ale rovnou šest bodů," usmál se. „Hrozně bych si ale přál, aby emoce plály pouze během střetnutí. Pokud zůstane u toho, je rivalita samozřejmě zdravá a je to jedna z věcí, díky které je sport tak krásný," dodal Hadamczik.

Tuší, že Brňany čeká obtížný duel. „Pražané se vyšvihli v tabulce na druhé místo, avšak nám se hraje líp proti papírově silnějším celkům. Musíme ovšem eliminovat jejich obrovskou ofenzívní sílu. Chce to vyvarovat se chyb před naším brankářem a být důraznější v osobních soubojích," zná recept na úspěch.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články