Hlavní obsah

Kometa zapůjčila obránce Zábranského do Karlových Varů

Karlovy Vary

Hokejový obránce Libor Zábranský bude v nadcházející sezoně hostovat z Komety Brno v Karlových Varech. Dvacetiletý syn majitele, generálního manažera i trenéra Komety Libora Zábranského staršího se do extraligy vrátí po třech letech strávených v severoamerických juniorských soutěžích WHL a USHL.

Foto: Sport.cz

Libor Zábranský mladší.

Článek

"Po odchodu čtyř praváků Matěje Stříteského, Vladimíra Emingera, Dávida Grígera a Tomáše Rachůnka, což jsou hráči, které jsme využívali v přesilových hrách, jsme hledali praváka, který by nám tam pasoval. I přesto, že se jedná o mladého hráče, tak věříme, že se nám na tento post bude hodit," řekl klubovému webu karlovarské Energie hlavní trenér a sportovní manažer Martin Pešout.

Zábranský je po Danielu Kowalczykovi a Dalimilu Mikyskovi už třetím obráncem Komety, který bude v Karlových Varech hostovat. "Libora znám už ze svého předchozího angažmá v Kometě. Když se naskytla možnost ho angažovat, tak jsme neváhali," doplnil Pešout.

V extralize zatím Zábranský odehrál 16 utkání ze sezony 2016/17 a zaznamenal jednu asistenci. Jediný start v play off si připsal v závěru posledního utkání finále v roce 2017 proti Liberci, v kterém po výhře 5:2 Kometa ovládla sérii 4:0 a slavila po 51 letech titul.

Potom odešel do WHL do Kelowny, v předminulé sezoně se objevil i ve Fargu v USHL a v uplynulém ročníku vystřídal opět ve WHL celky Saskatoonu, Moose Jaw a Kamloops. Celkem si v nedohraném ročníku připsal v 52 duelech 21 bodů za čtyři góly a 17 asistencí. Na přelomu roku byl kapitánem české dvacítky na mistrovství světa v Ostravě a v pěti duelech vstřelil čtyři góly.

Reklama

Související témata: