Hlavní obsah

Kometa získala do obrany Kanaďana ze Sparty. Počítáme s ním na přesilovky, vítá posilu Zábranský

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po útočníkovi Jakubu Konečném přichází do hokejové Komety další hráč z pražské Sparty. V příštím extraligovém ročníku bude oblékat brněnský dres čtyřiadvacetiletý kanadský bek Nicolas Beaudin, který má zkušenosti z NHL, AHL a od minulé sezony také z české nejvyšší soutěže.

Foto: Profimedia.cz

Nicolas Beaudin na archivním snímku

Článek

„Jde o mladého, všestranného a kreativního obránce, který je výborný v defenzívě, ale zároveň dokáže podpořit i útok. Počítáme s ním na přesilovky,“ okomentoval Beaudinův přestup na klubovém webu majitel Komety Libor Zábranský.

Rodáka z Chateauguay draftovalo v NHL v roce 2018 Chicago v prvním kole na 27. místě. Za Blackhawks si ve 22 zápasech NHL připsal dvě branky a šest asistencí. Loni v létě uzavřel roční dvoucestnou smlouvu s Montrealem, avšak působil jen na farmě a v lednu se dohodl s Canadiens na rozvázání kontraktu.

Za Spartu odehrál Beaudin v závěru uplynulé sezony včetně play off dvanáct zápasů, v nichž přihrál na tři góly. Ve vyřazovacích bojích nastoupil za pražské mužstvo pouze třikrát.

Beaudin už pozdravil z videa na webu Komety brněnské fanoušky. „Jsem nadšený a šťastný, že budu v příštím extraligovém ročníku bojovat za modrobílé barvy. Všem přeju krásné léto a těším se na setkání v srpnu,“ vzkázal.

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.