Hlavní obsah

Kometa zostudila nováčka! Pardubice znovu slaví, Hvězdný Třinec padl potřetí v řadě

nov, panSport.cz
Aktualizováno

Šest zápasů měla hokejová extraliga na programu na druhý svátek vánoční. Výhru ve 29. kole slaví Liberec, který si poradil s Litvínovem 6:3, Vítkovice na nájezdy zdolaly Třinec 2:1. Nájezdy přinesly výhru i Mladé Boleslavi, která přehrála Plzeň 4:3. V dalších zápasech vyhrály Pardubice v Olomouci 5:3 a Hradec Králové ve Zlíně 2:1. V posledním sobotním duelu deklasovala Kometa Brno České Budějovice 10:4.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Zleva Vít Christov z Českých Budějovic, Vít Jonák z Českých Budějovic, Peter Schneider z Brna a brankář Českých Budějovic Jiří Patera.

Článek
Fotogalerie

Liberečtí i s novou posilou Ondřejem Vitáskem v sestavě vstoupili do zápasu s Litvínovem skvěle, když po brankách Dernera a Pekaře z přesilové hry vyhráli úvodní část 2:0.

Jasná převaha Bílých tygrů pokračovala i v prostřední části. Po dvou brankách Musila, jedné Jelínka a Vlacha vedli domácí již drtivě 6:0. Až poté se dostali ke slovu hosté. Po trefách Lukeše, Hübla a Fronka snížili na přijatelných 3:6, na klidné výhře Liberce to však již nic změnit nemohlo.

Foto: Černý Vít, ČTK

Autor branky Jaroslav Vlach z Liberce.

Třinec znovu padl, nestačil na Vítkovice

Po bezbrankové úvodní části zápasu Vítkovic s Třincem se jako první prosadili hosté, které poslal v 26. minutě do vedení Hrehorčák. Navýšit skóre mohl o šest minut později Martin Růžička, který však z nájezdu Dolejše nepřekonal.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva brankář Vítkovic Daniel Dolejš a Matěj Stránský z Třince.

Domácí se vyrovnání dočkali v 44. minutě po trefě Lakatoše, více branek však do konce základní doby nepadlo. Střelcům se nevedlo ani v prodloužení, o vítězi tak musely rozhodnout samostatné nájezdy. V nich se za domácí tým prosadili znovu Lakatoš a Hruška, v dresu Ocelářů se trefil jen Stránský a Třinec tak padl potřetí v řadě.

Boleslav srazila Plzeň v nájezdech

Plzeňští hokejisté začali bitvu s Mladou Boleslaví lépe, když je v 16. minutě poslal do vedení Stach. Do konce úvodní části však stihli hosté díky zásahům zahraničních posil Francouze Claireauxe a Kanaďana Aldersona skóre otočit.

Na branky bohatý zápas pokračoval i ve druhé třetině. Kodýtek nejdříve zajistil Plzni v 25. minutě vyrovnání, o 24 sekund však mohli Indiáni začít znovu, Bruslařskému klubu totiž vrátil náskok Kousal. I na to však dokázali Plzeňští reagovat, stav 3:3 po dvou třetinách trefil z přesilové hry Kantner.

Ve třetí části ani v prodloužení již branka nepadla, nájezdy pak rozhodla až sedmá série, kde o vítězství Boleslavi rozhodl Bernad.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Zleva Rostislav Olesz z Olomouce a Ondřej Roman z Pardubic.

Pardubice uspěly i v Olomouci

O jedinou branku úvodní třetiny zápasu Olomouce s Pardubicemi se postaral v 8. minutě Mandát, který prostřelil Konráda a zajistil Perníkářům vedení 1:0. Mandát se postaral i o druhý gól hostů, a když v 32. minutě zvýšil na 3:0 Blümel, zdálo se být o osudu utkání rozhodnuto. Naději dal Kohoutům Ondrušek, který v 37. minutě poprvé překonal Kloučka a snížil na 1:3.

Šanci vzala domácímu týmu trefa Ďalogy, Olomouc díky dvěma brankám Káni sice ještě zápas zdramatizovala, na konečných 5:3 pro hosty však uzavřel při power play Hanáků svou druhou brankou Blümel.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Radost Pardubic z první branky, vlevo její autor Jan Mandát.

Hradec ve Zlíně nezaváhal

Roli favorita začal Hradec Králové plnit ve Zlíně již v 6. minutě po trefě Kevina Klímy. Domácí v prostřední části díky Seberovi srovnali, ani to jim však nakonec na body nestačilo.

Devětatřicet sekund po zahájení závěrečné části rozhodl o vítězství Mountfieldu v poměru 2:1 z přesilové hry Orsava.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva Matyáš Hamrlík ze Zlína a Kelly Klíma z Hradce Králové.

Kometa zničila Motor

Domácí Kometa Brno se proti nováčkovi z Českých Budějovic prosadila díky trefě Muellera z přesilové hry již v 6. minutě. Hosté se však nepříznivého úvodu nezalekli, opět v nerovnovážném stavu hráčů na ledě se prosadil Pýcha, který vyrovnal na 1:1.

Druhá třetině však patřila jednoznačně Kometě. Bondra, znovu Mueller, Valský, Freibergs, Schneider a Zaťovič rozhodli o osudu utkání a Brno vedlo po dvou třetinách 7:2.

Rozhodnutý zápas přinesl v závěrečné dvacetiminutovce ještě pět zásahů. Holík, Šoustal, svým třetím gólem Mueller a za hosty Venkrbec s Voženílkem uzavřeli konečné skóre na 10:4 pro Moravany.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Zleva Vít Christov z Českých Budějovic, Vít Jonák z Českých Budějovic, Peter Schneider z Brna a brankář Českých Budějovic Jiří Patera.

29. kolo Tipsport extraligy
Liberec - Litvínov 6:3
Branky: 10. Derner, 17. Jelínek, 21. a 30. Musil, 28. Jelínek, 38. Vlach - 38. Lukeš, 41. Hübl, 58. Fronk
Vítkovice - Třinec 2:1, po náj.
Branky: 44. Lakatoš, roz. náj. Hruška - 26. Hrehorčák
Plzeň - Mladá Boleslav 3:4 po náj.
Branky: 17. Stach, 25. Kodýtek, 33. Kantner - 17. Claireaux , 20. Alderson, 25. Kousal, rozj. náj. Bernad
Brno - České Budějovice 10:4
Branky: 6., 28. a 59. Mueller, 26. Bondra, 34. Valský, 35. Kusko, 36. Schneider, 39. Zaťovič, 42. Holík, 55. Šoustal  - 12. Pýcha, 39. Doležal, 45. Venkrbec, 51. Voženílek
Olomouc - Pardubice 3:5
Branky: 37. Ondrušek, 55. a 60. Káňa - 7. a 25. Mandát, 32. a 60. Blümel, 48. Ďaloga
Zlín - Hradec Králové 1:2
Branky: 23. Sebera - 6. Kev. Klima, 41. Orsava

Reklama