Hlavní obsah

Konec nejistoty! Extraliga ve Varech zůstává, Energie oznámila i nového trenéra

Praha
Aktualizováno

Období dlouhé nejistoty je pryč, hokejisté i fanoušci Karlových Varů si konečně můžou oddychnout. V lázeňském městě se totiž i v nadcházející sezóně 2016/17 bude hrát extraligová soutěž, přestože zástupci klubu v posledních týdnech uvažovali i o možnosti prodeje licence. Na oficiálních stránkách západočeského klubu to oznámil jeho majitel Karel Holoubek. V pátek odpoledne Energie oznámila i nástupce Karla Mlejnka na postu hlavního trenéra. Stal se jím 57letý Jan Tlačil.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Karlovarský brankář Tomáš Závorka - ilustrační foto.

Článek

"Po dlouhých a náročných jednáních s nejsilnějšími partnery našeho klubu se podařilo dojít ke kompromisním řešením a dohodám, které zaručují setrvání A-týmu v extralize," uvedl v pátek Holoubek v prohlášení.

Zastupitelstvo lázeňského města minulé úterý schválilo úpravu příspěvku klubu a zavázalo se, že sumu 23,5 miliónu korun Energii poskytne v dalších dvou letech. Jde o částku včetně peněz na mládežnický hokej, extraliga z ní dostane deset miliónů korun.

Holoubek se navíc dohodl i se společností Sokolovská uhelná, která dlouhodobě přispívá do rozpočtu klubu jako hlavní sponzor zásadní měrou a stejně tak tomu bude i v příštím ročníku. Výrazného navýšení finanční podpory se Energie dočká i od Rady Karlovarského kraje.

Rozpočet na úrovni nejnutnějších výdajů pro záchranu

„Na základě rozhodnutí tří výše uvedených subjektů, které zajistí necelou polovinu potřebného rozpočtu, a dále účasti společností Koncernu Holoubek na záchraně extraligy v Karlových Varech jsem se rozhodl pokračovat v působení našeho A-týmu v extralize. Druhá polovina rozpočtu je úkolem pro mě osobně a pro management klubu," řekl Holoubek a dodal, že nyní plánuje uhrazení veškerých závazků klubu a zajistí jeho bezdlužnost před startem nové sezóny.

I přes zachování extraligové příslušnosti na další rok si ale Holoubek uvědomuje, že v budoucnosti přijdou další jednání. „Pro další rozvoj klubu a extraligového týmu v našem městě je potřebné, aby se i nadále intenzivně pracovalo na zajištění dalších silných finančních partnerů a na hledání strategického partnera, neboť zájmem všech zúčastněných je zlepšení sportovních výsledků a sportovní úrovně A-týmu, a to bez navýšení rozpočtu není a nebude možné," tvrdí majitel klubu, který se letos zachránil mezi elitou až v baráži.

Rozpočet Karlových Varů bude mezi extraligovými celky patřit k těm nejnižším, podle Holoubka bude stanoven na úrovni nejnutnějších výdajů pro udržení týmu v nejvyšší soutěži.

„Jinými slovy řečeno - máme připravený mladý pracovitý tým s několika zkušenými hráči, který se budeme snažit ještě doplnit, nicméně budeme spoléhat především na týmovou práci, obětavost, pracovitost, bojovnost a nasazení," uzavírá Holoubek.

Novým trenérem jmenován Tlačil

Jen pár hodin poté Karlovy Vary oznámily i jméno nového hlavního trenéra. Karla Mlejnka, který u týmu skončil po úspěšně zvládnuté baráži a následné zamířil jako asistent kouče Pešána do mistrovského Liberce, střídá 57letý Jan Tlačil. S klubem podepsal roční smlouvu s opcí.

„Jedná se o špičkového hokejového odborníka, který umí velmi dobře pracovat s mladým týmem a mladými hráči. Je důrazný, pracovitý a precizní," uvedl generální manažer Energie Miroslav Vaněk pro klubové stránky.

Tlačil, někdejší útočník Českých Budějovic a Sparty, v minulosti dlouhou dobu trénoval ve Švýcarsku a v české extralize působil jako hlavní trenér v Českých Budějovicích, Mladé Boleslavi a Třinci. V letech 2012-14 vedl tým HC Ajoie ve druhé nejvyšší švýcarské soutěži. Nyní se vrací do Česka, aby vedl karlovarskou Energii.

Reklama

  1 : 2 sn Pardubice - Třinec 1 : 2 sn   dohráno
20240428T19 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec