Hlavní obsah

Koreis se po siréně pustil do Ručinského. Musí očekávat, že bude terčem, řekl

Litvínov

Zimním stadiónem Ivana Hlinky se rozezvučela závěrečná siréna, po níž hokejisté Litvínova mohli začít slavit úvodní semifinálovou výhru nad Kometou. Jenže radostné křepčení se muselo o několik vteřin oddálit. Bezprostředně po konci duelu se totiž do sebe u mantinelu pustili brněnský zlý muž Jakub Koreis s litvínovským Martinem Ručinským. K pošťuchující se dvojičce se hned sjeli všichni hráči a až zásah rozhodčích zamezil větší mele.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Litvínovská opora, útočník Martin Ručinský.

Článek

„Mám vůči němu (Ručinskému) respekt, a proto to nechci komentovat a ventilovat přes média. Asi ho něco rozčílilo, to se zeptejte jeho. Já se fakt nebudu pouštět do hádek přes noviny," říkal po zápase Koreis.

Že se dostal do křížku právě s Ručinským, ale nebyla náhoda. Moc dobře si útočník Komety uvědomoval, že největší hvězdu Chemiků je třeba rozhodit. Jakýmkoliv způsobem... „Nemůžeme kolem něj jezdit a plácat ho po zádech. Je to jejich nejlepší a rozdílový hráč. Musí očekávat, že bude terčem naší zvýšené pozornosti. Tak jako kdysi býval Straka v Plzni nebo jsou Čajánek s Leškou ve Zlíně. Nemůžeme ho nechat hrát hokej, protože to by byl náš konec," tvrdí Koreis.

Litvínovští se ale Ručinského zastali, stejně jako dalších svých klíčových hráčů při předchozích potyčkách v průběhu zápasu. Nejaktivněji si v tomto směru počínali zejména obránce Zbyněk Sklenička a útočník Michal Trávníček. „Nemůžeme se přece nechat zastrašit, tohle si Brno nemůže dovolovat. Oni to na nás budou zkoušet, ale uvidí, že to na nás neplatí," řekl Trávníček, podle něhož bude série v dalším jejím průběhu ještě vyhrocenější.

I v 35 letech se člověk učí, smál se Trávníček

Právě litvínovský kapitán otevřel už po 62 vteřinách skóre utkání a dočkal se tak vůbec svého premiérového gólu v play off v kariéře. „Samozřejmě jsem si hned uvědomil, že je to má první trefa. Aspoň je vidět, že člověk se má so učit i v 35 letech," smál se Trávníček.

Chemici ještě v první třetině svůj náskok navýšili, po první změně stran ale Kometa přidala a byla to právě ona, kdo přebral iniciativu. „Ve druhé třetině jsme Litvínov pomalu nepustili z pásma, hráli jsme podle představ. Kdybychom srovnali na 2:2, mohlo to dopadnout úplně jinak," litoval brněnský útočník Jan Káňa, jenž ve 26. minutě parádní ranou snižoval.

Brňané se na dostřel jedné branky dostali i ve třetí třetině, prohru 2:3 už ale odvrátit nedokázali. „Přijeli jsme si pro jeden bod a ten je pořád ve hře. Takže doufáme, že se nám to v pátek podaří. Musíme do toho jít s čistou hlavou," velí Káňa.

Jak dopadne páteční druhý zápas semifinále play off mezi Litvínovem a Brnem?
Vyhraje Litvínov
54,3 %
Zvítězí Kometa
45,7 %
Celkem hlasovalo 28085 čtenářů.

Reklama

  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín