Hlavní obsah

Kouč Čihák skončil u hokejistů Plzně, klub s ním neprodlouží smlouvu

Trenér Ladislav Čihák s asistentem Jiřím Hanzlíkem končí na střídačce hokejistů Plzně, kteří před dvěma týdny vypadli v předkole play off extraligy po porážce s Olomoucí 0:3 na zápasy. Vedení plzeňského klubu v tiskové zprávě oznámilo, že s nimi neprodlouží smlouvu. O nástupci jedná.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Škody Plzeň Ladislav Čihák během utkání Tipsport extraligy.

Článek

"Oběma trenérům děkuji za odvedenou práci u našeho A-týmu. Zanechali za sebou velký kus práce, podíleli se na zisku tří bronzových medailí a do dospělého hokeje zapracovali řadu mladých kluků. S (generálním manažerem a jednatelem klubu) Martinem Strakou jsme už ale cítili, že nadešel čas na změnu," uvedl sportovní manažer Plzně Tomáš Vlasák.

Plzeň skončila v uplynulé sezoně v základní části pátá o dva body za čtvrtým Libercem a přišla o přímý postup do čtvrtfinále. Boj o postup mezi nejlepší osmičku pak s dvanáctou Olomoucí nezvládla.

Devětatřicetiletý Čihák vedl jako hlavní kouč Plzeň třetí sezonu. V ročníku 2018/19 ji dovedl po třetím místu v dlouhodobé části k bronzu po semifinálové porážce s nakonec mistrovským Třincem 3:4 na zápasy. V minulé sezoně skončili Indiáni pátí, play off bylo zrušeno kvůli pandemii koronaviru.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Škody Plzeň Ladislav Čihák během utkání 1. kola Tipsport extraligy na Spartě.

Jako asistent působil Čihák na lavičce Plzně už od začátku listopadu 2014, kdy se po odvolání kouče Milana Razýma posunul do této role od dorostu po bok Michala Straky a zůstal v ní i po jeho konci v polovině října 2016. Tehdy tým převzali Martina Straka a Tomáš Vlasák. V další sezoně už mužstvo vedl sám majitel klubu Martin Straka.

Sedmačtyřicetiletý bývalý dlouholetý obránce Plzně, Liberce a Karlových Varů Hanzlík se zařadil do trenérského týmu po odchodu Strakova bratra Michala. Jako hráč Hanzlík získal v extralize tituly v roce 2009 s Karlovými Vary a o čtyři roky později s Plzní.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama

Související témata: