Hlavní obsah

Kouč Komety Modrý se zastal Ščotky. Litvínovský Mlejnek se zlobil na mstitele Havelku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Obrovské drama až do konce. Brněnští hokejisté padli v úvodním čtvrtfinále extraligového play off s Litvínovem až po samostatných nájezdech 1:2 a jako první nevyužili domácí prostředí k vítězství. Vypjaté utkání provázely značné emoce včetně nevybíravého zákroku obránce Komety Jana Ščotky na Michala Guta, který byl silně otřesený a musel vyhledat péči lékařů.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Video: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

Měli jsme teď docela dlouhou herní pauzu, a tak nám chvíli trvalo, než jsme se dostali do zápasového tempa. Pak jsme si sice šance vytvořili, ale nebyli jsme až na jednu výjimku produktivní,“ posteskl si zklamaný kouč Komety Jaroslav Modrý.

Ve dvacetiminutovém prodloužení za stavu 1:1 gól nepadl a v nájezdech poté jeho tým za soupeřem zaostal. „Penalty jsou vždycky hop nebo trop. Já je nemusím, ale taková jsou pravidla. Bohužel jsme je nezvládli a první krok jsme neudělali,“ mrzelo ho.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Brno–Litvínov, celé nájezdyVideo: Tipsport Extraliga / BPA

Modrý se částečně zastal Ščotky, po jehož tvrdém zákroku zůstal litvínovský útočník Gut ležet na ledě. Od sudích za něj obdržel pět minut a utkání pro něj předčasně skončilo. „Rozhodčí mi říkal, že Guta trefil do hlavy. Ze záznamu se mi spíš ale jeví, že šlo o kontakt ramene do prsou,“ tvrdil.

Hned dodal, že je třeba hráče chránit před zraněním. „Na druhou stranu je ovšem hokej kontaktní sport. Musíš umět rozdat i přijmout,“ mínil Modrý. Litvínovský trenér Karel Mlejnek nechtěl tuto situaci příliš komentovat. „Spíš jsem viděl v zápase jiné momenty, které mě dráždily,“ vyhnul se hodnocení Ščotkova hitu.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Brno–Litvínov, dlouhé video hrubého faulu Ščotky na litvínovského GutaVideo: Tipsport Extraliga / BPA

Role Gutova mstitele se ujal parťák z útočné formace Martin Havelka. Místo Ščotky si však litvínovský forvard vybral za terč Zdeňka Okála, který ovšem dal hned najevo, že se prát nehodlá. Také Havelka vyfasoval trest na pět minut a do konce utkání. „Bylo to zbytečné,“ dal Mlejnek najevo nelibost nad počínáním svého svěřence.

Brňané sice dokázali 68 vteřin před koncem základní hrací doby vyrovnat na 1:1 a vynutili si prodloužení, ale fanoušci Komety nakonec opouštěli vyprodané hlediště zklamaní. „Atmosféra byla fantastická,“ cenil si Modrý. „My si teď musíme vyhodnotit, co jsme neudělali dobře. Co nejlíp se připravíme na pondělní druhé utkání,“ plánoval.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Brno–Litvínov 1:1 (59. Cingeľ)Video: Tipsport Extraliga / BPA

V brněnské sestavě se poprvé od 10. ledna objevil po dlouhodobém zranění obránce Radek Kučeřík, který se už zotavil po operaci stehna. „Dostal už od lékařů zelenou. Jsme za to hrozně rádi. Udělal obrovský kus práce, aby se na play off vrátil,“ cení si Modrý, který vzhledem k jeho návratu tentokrát nezařadil na soupisku amerického beka Zacha Osburna.

Reklama

  Pardubice - Třinec dnes 19 : 00
20240428T19 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec