Hlavní obsah

Kumstát otevřel skóre divoké přestřelky, čímž vstoupil do Klubu hokejových střelců

Praha

Otevřel skóre utkání, které nakonec přineslo třináct gólů. Sparťanský útočník Petr Kumstát hned tím prvním vstoupil jako 67. hráč v historii do Klubu hokejových střelců za 250 branek v domácí nejvyšší soutěži a české reprezentaci.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Sparťanský útočník Petr Kumstát se raduje z gólu proti Zlínu

Článek

„Věděl jsem, že mi schází poslední trefa. Pecháček (Lukáš Pech) mi to prakticky celou sezónu počítal a před utkáním pořad říkal: už jen jeden, už jen jeden," vykládal Kumstát. Bylo docela symbolické, že právě jeho tradiční centr, s nímž hrál už ve zlatých karlovarských časech, mu na ten jubilejní gól přihrál. „Byla to moje taková typická branka, dorážka volného puku do branky," usmíval se Kumstát.

Po únorové reprezentační pauze věděl, že mu schází už jen dva góly k naplnění hranice 250, stihl je dát velmi rychle. „Obecně bych ale čekal, že dám gólů v sezóně víc," říkal autor zatím třinácti branek v letošním extraligovém ročníku.

Hokejové relikvie ve sklepě

Na první gól v lize před patnácti lety si dodnes pamatuje. „Padl totiž taky na Spartě, měl jsem ještě juniorskou mřížku a hrál jeden z prvních zápasů za Znojmo," vzpomínal 33letý útočník. „Mám na památku toho premiérového gólu dokonce schovaný puk. Teď přibyde do sbírky další se sparťanským logem za tuhle jubilejní trefu," říkal.

Na rovinu ale Kumstát přiznal, že tyto svoje vzácné hokejové relikvie má zatím uložené ve sklepě pražského bytu: „Až si jednou po skončení kariéry vyjasním, kde budu natrvalo žit, tak si na ně nějaké místo udělám."

Sparta dala za posledních pět utkání obdivuhodných 33 gólů. Divokou přestřelku s mistrovským Zlínem, jenž prohrál poprvé od 23. ledna, ukončil po třiceti vteřinách prodloužení domácí Forman. „Jsme rádi za ten urvaný bod navíc, ale strašná okýnka byla na obou stranách. Těch chyb a zbytečných faulů se musíme vyvarovat," uvědomoval si Kumstát.

Další kandidáti pro vstup do Klubu kanonýrů
Petr Čajánek(Zlín)244(210+34)
Jaroslav Hlinka(Plzeň, Sparta)231(203+28)
Michal Broš(Olomouc, Vsetín, Sparta, Ml. Boleslav)230(227+3)

Reklama

  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články