Hlavní obsah

Legenda to nebalí! Extraliga se v příští sezoně dočká útoků na historické rekordy

Aktualizováno

Bude to v příští sezoně v jeho podání útok na extraligové rekordy! A ne pouze na jediný. Dvaačtyřicetiletý hokejový centr Viktor Hübl se totiž rozhodl prodloužit si svou kariéru a čeká ho už 24. sezona v tuzemské nejvyšší soutěži v řadě a devatenáctá v dresu Litvínova, s nímž se domluvil na prodloužení kontraktu o jeden rok.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Viktor Hübl bude i nadále oblékat dres Litvínova.

Článek

Chomutovský odchovanec Hübl, který kromě Litvínova hrál nejvyšší soutěž i za Slavii a České Budějovice, s 1220 extraligovými zápasy (v základní části a play off) zaostává o 30 duelů za Petrem Kadlecem, za nímž je na druhém místě v tabulce.

S 878 body by mohl útočit i na rekord nejvyšší soutěže Petra Lešky s 901 body. Po Milanu Novém, Vladimíru Růžičkovi, Viktoru Ujčíkovi a Josefu Černém by zároveň mohl dosáhnout jako pátý hráč v historii na 400 branek, k čemuž mu jich chybí šest.

„Jsme rádi, že se Viktor rozhodl pokračovat ve své bohaté kariéře. Bavili jsme se o jeho budoucnosti už v průběhu sezony. Rozhodnutí bylo především na něm. Je to pro nás skvělá zpráva, že naše klubová legenda přidá další sezonu v našem dresu," uvedl pro oficiální stránky klubu jeho generální ředitel Pavel Hynek.

Hübl byl v této sezoně už posedmé nejproduktivnějším hráčem Chemiků, když v 51 zápasech základní části zaznamenal 37 bodů (14+23). Ve dvou duelech předkola play off proti Hradci Králové nebodoval.

„Chtěl bych ještě s Litvínovem zažít něco pěkného. Bylo to celkem rychlé rozhodnutí i vzhledem k zájmu trenérů a vedení klubu. Mám chuť hrát, cítím se dobře, tak jsme si zase plácli a v Litvínově budu pokračovat i v další sezóně," říká litvínovská legenda, která v roce 2015 pomohla Chemikům k zisku historického mistrovského titulu.

„Je to velmi dobrá zpráva pro nás všechny a celou litvínovskou organizaci. O Viktorovi už toho bylo řečeno hodně. On je hráč, který je ikonou klubu a celé extraligy. Ve svém věku je velmi platný na ledě i v kabině. Jsme moc rádi, že se Viktor rozhodl pokračovat a povede Litvínov jako kapitán i v další sezoně," pochvaluje si hlavní trenér Severočechů Vladimír Országh.

Hübl v lednu překonal s 691 body v litvínovském dresu legendu Ivana Hlinku. Pokořil také rekord Richarda Krále v počtu bodů v základní části české nejvyšší soutěže. Je rovněž držitelem devíti rekordů v základní části samostatné české soutěže.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama

Související témata:
  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice