Hlavní obsah

Lenc míří z Chabarovsku na závěr sezony do švédské Frölundy

Útočník Radan Lenc opouští tým Kontinentální hokejové ligy Chabarovsk a dohraje sezonu ve Frölundě. Člen kádru české reprezentace na olympijských hrách v Pekingu se dohodl se čtvrtým týmem švédské ligy na smlouvě do konce tohoto ročníku. Účastník loňského mistrovství světa v Rize zamířil do Chabarovsku před touto sezonou z Liberce a bylo to jeho premiérové zahraniční angažmá.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Radan Lenc během tréninku hokejové reprezentace.

Článek

Ve Frölundě, kde působí i další reprezentační útočník Michael Špaček, má Lence pomoci zacelit mezeru při zranění Jacoba Nilssona. "Měli jsme o něj zájem už dříve a teď to vyšlo. Je to rychlý útočník, který pasuje do našeho herního stylu," řekl klubovému webu sportovní ředitel Frölundy Fredrik Sjöström.

Za Chabarovsk si Lenc ve 49 zápasech připsal 17 bodů za osm branek a devět asistencí. Amur je v Západní konferenci KHL devátý o dva body za osmým Nur-Sultanem, ale odehrál o čtyři zápasy více. V Göteborgu má Lenc šanci na dlouhý závěr sezony s bojem o titul v play off.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Radan Lenc ještě v libereckém dresu.

Třicetiletý odchovanec Mladé Boleslavi v české extralize za svůj mateřský klub, Pardubice a Liberec sehrál 436 zápasů, v nichž nasbíral 244 bodů za 117 branek a 127 asistencí. V roce 2019 získal s Libercem stříbro. Na loňském mistrovství světa v Rize si připsal jeden bod za gól.

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články