Hlavní obsah

Liberec - Hr. Králové 3:6Liberec prohrál počtvrté v řadě, od Hradce dostal doma šest branek

MinutaMin. Tým Hráč Akce
14. Jergl 0 : 1
22. Jank 0 : 2
26. Zachar 0 : 3
27. Birner 1 : 3
46. Jergl 1 : 4
47. Frolík 2 : 4
50. Frolík 3 : 4
60. Lev 3 : 5
60. Okuliar 3 : 6
Záznam online reportáže

Hokejisté Hradce Králové zvítězili ve 14. kole extraligy na ledě Liberce 6:3 a dali tak zapomenout na páteční prohru ve východočeském derby s Pardubicemi. V tabulce se Mountfield vyhoupnul na šesté místo. Naopak Bílí Tygři, kteří v pátek na ledě Vítkovic vyšli vůbec poprvé v sezoně bodově naprázdno, prohráli počtvrté za sebou a klesli až na devátou příčku. Dvěma góly se pod výhru hostů podepsal Aleš Jergl, na straně domácí dvě branky vstřelil Michael Frolík.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Radek Smoleňák z Hradce.

Článek

Oba týmy vstoupily do utkání opatrně a hra se odehrávala převážně ve středním pásmu. K vidění bylo také spoustu nepřesností. První možnost ke skórování měl po faulu Faška-Rudáše Mountfield v přesilové hře, Kváču ale vůbec neohrozil.

Podobně se vedlo poté také domácím, ani oni si s početní výhodou neporadili nejlépe. Skore zápasu se poprvé měnilo ve 14. minutě a do vedení šli hosté. Po akci Cingela doklepnul kotouč za Kváčova záda důrazný Jergl. Na rozdíl dvou branek mohl v závěru první části ještě zvýšit Okuliar, který zkoušel Kváču překonat zpoza branky tzv. michiganskou fintou. Liberecký brankář ale jeho záměr přečetl a byl u své tyče včas.

Na začátku druhé části už ale Východočeši vedli o dva góly. Po rychle sehraném přečíslení a přihrávce Kevina Klímy překonal Kváču obránce Jank. Východočeši mohli svůj náskok ještě navýšit v následné přesilovce, s šancemi Kellyho Klímy i Blaina si ale výborně poradil Kváča. Ke slovu se tak dostali domácí a po krásném pasu Rosandiče snížil Birner.

Radost domácích z kontaktního gólu ale trvala pouze 48 sekund. Po střele Janka vrátil Hradci Králové dvoubrankové vedení svou první trefou v sezoně exliberecký Zachar. Bílí Tygři mohli ještě do druhé přestávky znovu snížit, Melancona ale ve velké šanci vychytal Kiviaho.

V úvodu třetí třetiny se tak radovali opět hosté. Čtveřice libereckých hráčů propadla ve středním pásmu a rychlý hradecký kontr zakončil svým druhým gólem v zápase Jergl.

Severočeši ale měli připravenou bleskovou odpověď a na rozdíl dvou branek rychle snížil pohotový Frolík. Následně si domácí zahráli v početní výhodě a dokázali ji využít. Šikovnou tečí Štibingrovy střely dostal Tygry na dostřel svou druhou trefou v utkání Frolík

Domácích byl rázem plný led a tlačili se za vyrovnáním, Kiviaho ale odolával. V samém závěru ještě sáhnul liberecký trenér ke hře bez brankáře, razítko na vítězství hostů ale dali góly do opuštěné branky Lev a Okuliar.

14. kolo hokejové extraligy:
Bílí Tygři Liberec - Mountfield Hradec Králové 3:6 (0:1, 1:2, 2:3)
Branky a nahrávky: 27. Birner (Rosandič), 47. Frolík (A. Najman, Vlach), 50. Frolík (A. Najman, Štibingr) - 14. Jergl (Cingel, McCormack), 22. Jank (Kevin Klíma, Blain), 28. Zachar (Jank, Lev), 46. Jergl (Kevin Klíma, Huttula), 60. Lev (Zachar), 60. Okuliar (Lev). Rozhodčí: Šír, Kubičík - J. Svoboda, Hnát. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:0. Diváci: 5102.
Liberec: Kváča - Melancon, Balinskis, Štibingr, Vitásek, J. Dvořák, Derner, Rosandič - Frolík, Filippi, Birner - Faško-Rudáš, A. Najman, Ordoš - Rychlovský, P. Jelínek, Flynn - Dlouhý, Šír, J. Vlach. Trenér: Augusta.
Hradec Králové: Kiviaho - McCormack, Kalina, Blain, Huttula, Rymsha, Jank, Nedomlel - Zachar, Lev, Okuliar - Jergl, Cingel, Kevin Klíma - Kelly Klíma, Lalancette, R. Pavlík - Smoleňák, Štohanzl, Pilař. Trenér: T. Martinec.

Reklama