Hlavní obsah

Kladno - Liberec 2:4Liberec vyhrál v Chomutově nad Kladnem, zabral venku po sedmi prohrách

MinutaMin. Tým Hráč Akce
9. Dlouhý 0 : 1
9. Vlach 0 : 2
12. Rosandič 0 : 3
22. Melka 1 : 3
36. Suchánek 2 : 3
59. Dlouhý 2 : 4
Záznam online reportáže

Chomutov

Hokejisté Liberce zvítězili v 19. kole extraligy v Chomutově nad Kladnem 3:2 a dočkali se venku úspěchu poprvé po sedmi porážkách. Bílí Tygři už v čase 11:50 vedli 3:0 díky brankám Adama Dlouhého, Jaroslava Vlacha a Mislava Rosandiče. Rytíři, kteří ve druhé části snížili díky Antonínu Melkovi a Jakubu Suchánkovi, si ve svém severočeském azylu připsali čtvrtou prohru z posledních pěti duelů. V závěrečné power play pojistil výhru Severočechů druhým gólem v utkání Dlouhý.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Jaromír Jágr z Kladna, jeho Rytíři padli s Libercem.

Článek

Kladnu nabídl už po 109 vteřinách hry faulem přesilovou hru Derner, při níž mohli Rytíři otevřít skóre. Kubík z pravého kruhu trefil boční síť a Kristo nepřekonal Kváču u levé tyče a po objetí branky ani u té pravé. V 9. minutě se radovali z vedení hosté a po Šírově přihrávce prostřelil Bowa z pozice mezi kruhy Dlouhý.

Bílí Tygři už za 44 sekund udeřili podruhé. Zachar našel nepokrytého Vlacha, který se trefil k pravé tyči. Vzápětí měl další možnost Dlouhý a třetí branky se dočkali hosté ve 12. minutě. Rosandičovo vysoké nahození od modré čáry nešťastně srazil rukou Dotchin pod horní tyč a přesouvající se Bow neměl šanci zareagovat.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Gólman Kladna Landon Bow inkasuje.

Do druhé části vstoupilo Kladno aktivně a po 75 sekundách snížil tečí Ticháčkovy střely Melka. Ve 26. minutě byl blízko další branky Rytířů Kristo, ale u levé tyče nestihl puk zasunout před odkrytou brankou. Neuspěl ani Hlava a Liberec se ubránil při Vlachově trestu, při kterém nedotáhl v oslabení únik atakovaný Dlouhý.

Při Štibingrově trestu se hosté také ubránili a navíc ujel Zachar, jehož blafák do bekhendu ale kryl Bow. V 35. minutě pomohla Kváčovi po Baránkově střele tyč a v čase 35:28 už snížil na rozdíl gólu střelou od modré čáry přes clonu Suchánek.

V závěrečné části se dařilo Bílým Tygrům hájit těsný náskok. Při pokusu o vyrovnání minul ve 46. minutě z otočky Hlava. Pojistit výhru Liberce mohl v 54. minutě Birner, ale Bow zasáhl. Povedlo se to 115 sekund před koncem při power play do prázdné branky Dlouhému.

19. kolo hokejové extraligy:
Rytíři Kladno - Bílí Tygři Liberec 2:4 (0:3, 2:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 22. Melka (Ticháček, M. Filip), 36. J. Suchánek (Hajný, Dvořáček) - 9. A. Dlouhý (J. Šír, Klapka), 9. J. Vlach (Zachar), 12. Rosandič, 59. A. Dlouhý (Klapka). Rozhodčí: Hradil, Veselý - Ondráček, Špůr. Vyloučení: 0:3. Bez využití. Diváci: 2235.
Sestavy:
Kladno: Bow - Dotchin, J. Suchánek, Ticháček, Wood, Baránek, J. Pohl - Jágr, Plekanec, Hlava - M. Beran, Kubík, Kristo - Melka, M. Filip, Račuk - Routa, Hajný, Dvořáček. Trenér: D. Čermák.
Liberec: Kváča - Kolmann, Rosandič, Melancon, M. Ivan, Štibingr, Derner - Ordoš, Filippi, Birner - Faško-Rudáš, Klepiš, A. Najman - Zachar, P. Jelínek, J. Vlach - Klapka, J. Šír, A. Dlouhý - Gríger. Trenér: P. Augusta.

Reklama