Hlavní obsah

Jedno utkání stop, deset procent z platu dolů. Liberecký Jelínek pyká za faul na Čachotského

Hokejový útočník Liberce Petr Jelínek obdržel od předsedy disciplinární komise extraligy Viktora Ujčíka stopku na jeden zápas za faul na českobudějovického Tomáše Čachotského v úterním duelu 49. kola (Bílí Tygři zvítězili na jihu Čech 4:3). Navíc přijde o deset procent z měsíčního platu.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Petr Jelínek z Liberce.

Článek

Osmatřicetiletý Jelínek půl minuty před koncem druhé třetiny narazil zezadu ve vlastním obranném pásmu Čachotského na mantinel a od hlavních rozhodčích Hejduka s Ondráčkem obdržel trest na pět minut a do konce utkání.

„Vedl svoje jednání nízkou intenzitou, v okamžiku provedení držel ruce u těla, svůj zákrok nezintenzivnil, ale provedl v nebezpečné vzdálenosti od mantinelu, čímž lze charakter jednání označit jako nebezpečný," vysvětluje Ujčík.

Jednozápasový trest a 10procentní pokutu z platu udělil šéf disciplinárky i proto, že Jelínek, jenž má aktuálně céčko na dresu místo zraněného Bulíře, byl v uplynulých dvou letech disciplinárně trestán. Jelínek přijde o úterní zápas s již jistým vítězem základní části Pardubicemi.

Reklama

  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240416T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec