Hlavní obsah

Lotyšský obránce Freibergs zamířil z Brna do Třince

Třinec

Lotyšský hokejový obránce Ralfs Freibergs se stěhuje z Brna do Třince. Oceláři angažovali devětadvacetiletého účastníka pěti mistrovství světa a olympijských her v Soči 2014 do konce sezony. Do Komety zamířil Freibergs před touto sezonou po třech letech strávených ve Zlíně.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Zleva Ralfs Freibergs z Brna a Taylor Leiner z Třince. Ilustrační foto.

Článek

"Získáváme ostříleného obránce, který už v extralize odehrál mnoho zápasů. Kromě toho má zkušenosti z mezinárodního hokeje, což se nám bude v klíčové fázi soutěže hodit," řekl klubovému webu sportovní ředitel Ocelářů Jan Peterek.

Freibergs si v této sezoně připsal v extralize ve 29 zápasech osm bodů za dvě branky a šest asistencí. "Přesun do Třince se seběhl hodně rychle. Jsem rád, že trejd dopadl ke spokojenosti obou stran. Oceláři jsou top organizace, vždycky jsem na adresu Třince slyšel jen samou chválu, takže pro mě osobně to byla jednoduchá volba. Těším se na nový začátek," uvedl Freibergs, který by měl s Oceláři poprvé trénovat v sobotu.

V české extralize má Freibergs na kontě ze 196 utkání 86 bodů za 14 gólů a 72 asistencí. Působil také v Severní Americe v týmech St. John's IceCaps v AHL, Ontario Reign a Toledo Walleye v ECHL a v KHL v dresu Dinama Riga.

Reklama

Související témata: