Hlavní obsah

Malér pro Spartu! Jeden z klíčových obránců odmítl novou smlouvu a v klubu končí

Praha

Měli obrovský zájem, aby v klubu pokračoval i po listopadové reprezentační přestávce, do níž s ním měli podepsanou smlouvu. Vedení hokejové Sparty si uvědomovalo, že ve slovenském obránci Marku Ďalogovi má jednoho z klíčových mužů defenzivy, proto jej chtělo udržet pro zbytek sezony. Jenže to se nepovedlo. Třicetiletý rodák ze Zvolenu na nabídku nového vylepšeného kontraktu neslyšel a ve Spartě končí. Jeho krajan a rovněž bek Milan Jurčina naopak bude u Pražanů působit i nadále.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Obránce Marek Ďaloga ve Spartě končí.

Článek

V hodnocení účasti na ledě při vstřelených a obdržených brankách byl na plus deseti, lépe ze sparťanského kádru na tom je jen zadák Jeremie Blain. Ďaloga byl zkrátka jistotou defenzivních řad, navíc během sedmnácti odehraných zápasů posbíral na obránce slušných sedm kanadských bodů.

Proto Sparta měla eminentní zájem o prodloužení kontraktu. Jenže ani dlouhá jednání k úspěšnému závěru nevedla. „Měli jsme velký zájem o to, aby Marek ve Spartě pokračoval, dostal od nás nadstandardní nabídku v rámci extraligy. Bohužel se rozhodl ji nevyužít," posteskl si pro klubové stránky sportovní ředitel Sparty Petr Ton.

Ďaloga už v létě po podepsání krátkodobé smlouvy se Spartou přiznal, že jej stále láká návrat do Švédska, kde působil v uplynulé sezoně v dresu Mory a tamější soutěž si zamiloval. Nyní je možné, že se do Skandinávie vrátí.

„Ďalovi děkujeme za výpomoc na startu sezony, odvedl tu kus výborné práce a přejeme mu hodně štěstí. Věříme, že se naše cesty v budoucnu ještě protnou," doplnil Ton.

Naopak šestatřicetiletý Milan Jurčina, jenž přišel v polovině října, na zkoušce uspěl a bude ve Spartě pokračovat do konce sezony.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Zleva Milan Jurčina a brankář Jakub Sedláček ze Sparty.

„Během zkoušky prokázal naplno své kvality. Spolu s trenéry jsme z něj nadšení a jsme moc rádi, že jsme se domluvili. Naše obranné řady pozvedl svým důrazem, mladší hráči se od něj mohou spoustu věcí naučit," pochvaluje si Ton přínos 120kilového Jurčiny, jenž v sedmi extraligových zápasech vstřelil dva góly a přidal tři asistence.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Kladno - Vsetín 4 : 1 dohráno
20240417T17 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
  6 : 3 Pardubice - Třinec 6 : 3 dohráno
20240417T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
  Kladno - Vsetín dnes 18 : 00
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín