Hlavní obsah

Máme natrénováno víc než loni, vypíchl Trávníček přednost Litvínova

Litvínov

Sezóny jako na houpačce prožívají v extralize hokejisté Litvínova a s nimi i jejich kapitán Michal Trávníček. Po mistrovském titulu z ročníku 2014/2015 se loni tým zachraňoval v baráži a momentálně je po první čtvrtině základní části nejvyšší soutěže na třetím místě.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hokejový útočník a kapitán Litvínova Michal Trávníček.

Článek

„Na tabulku se v průběhu sezóny raději nekoukám. Ale když slyším, že jsme takhle nahoře, tak je to příjemné. Pokud se budeme pohybovat v jejím středu, bude to skvělé," svěřil se Trávníček.

K nynější sérii šesti výher v řadě se Litvínov paradoxně odpíchl po porážce 1:7 v Brně. „Na tom zápase jsem nebyl, přesně nevím, jak nám to tam napadalo. Ale bylo důležité, že ten debakl s námi nezamával, naopak nás nabudil. Nechci říci, že by nás přímo nakopl, jenže od té doby víme, co chceme hrát a jdeme si za tím. Dodržujeme stanovený systém. Zhruba od šestého kola si mužstvo herně sedlo," líčil zkušený útočník.

Uspokojení nesmějí dopustit

Litvínov aktuálně prochází šňůrou pěti zápasů na domácím ledě v řadě v krátkém časovém sledu po sobě. Verva už zdolala loni stříbrnou Spartu, mistrovský Liberec i houževnaté Pardubice. A ještě ji čekají v úterý Hradec Králové a v pátek Olomouc. „Takový scénář utkání je vždycky ošidný. Tři souboje jsme zvládli a hodláme v tom pokračovat. Musíme se vyvarovat zbytečných pobytů na trestné lavici, které berou síly. Ale myslím, že kondičně jsme na tom dobře. Máme natrénováno víc než loni, kdy jsme po mistrovské euforii asi doplatili i na kratší letní přípravu. V tom je rozdíl," přemítal Trávníček.

Zkušený kapitán si je vědom i náročnosti probíhající sezóny, byť se zatím odvíjí nevídaně úspěšným způsobem. „Po sérii vyhraných zápasů vždycky hrozí uspokojení, ale je na nás, abychom ho nedopustili. To by byl začátek konce. Chceme si ale udržet vynikající atmosféru při domácích zápasech a vážíme si toho, že na poslední tři utkání přišlo pokaždé přes pět tisíc fanoušků. To je vizitka pro celou extraligu," zdůraznil litvínovský forvard.

Také litvínovský brankář Jaroslav Janus má jen pozitivní poznatky. „Převažují samozřejmě dobré pocity. Celý tým na ledě i v kabině i lidé kolem mužstva táhneme za jeden provaz. Kluci v defenzivě se poctivě vracejí dozadu a nedovolí soupeřům moc přečíslení. Ale musíme se dívat na nejbližší zápas s Hradcem Králové. Budeme chtít zase vyhrát. Po sérii domácích utkání přijdou zase starty venku u těžkých soupeřů, extraliga je vyrovnaná," uvažoval slovenský gólman.

Reklama

Související témata: