Hlavní obsah

Hradec Králové - Litvínov 2:0Stav série 1:0Mazanec vymazal střelce Vervy

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Jergl 1 : 0
52. Klíma 2 : 0
Záznam online reportáže

Hradec Králové

Hokejisté Hradce Králové vyhráli při vstupu do předkola play off extraligy doma nad Litvínovem 2:0 a ve vzájemných soubojích uspěli pošesté za sebou. O branky se postarali útočníci Aleš Jergl a Kelly Klíma, gólman Marek Mazanec pochytal 38 střel hostů a udržel svou 13. nulu v extralize v kariéře. Druhý duel série na tři vítězné se hraje ve čtvrtek od 18:00 opět v Hradci Králové.

Foto: David Taneček, ČTK

Brankář Hradce Králové Marek Mazanec udržel v utkání proti Litvínovu čisté konto.

Článek

Domácí, kterým se vrátili do sestavy obránci Blain a Jank, se radovali z vedení už ve 3. minutě. Po deseti vteřinách potrestal Irvingovo vyloučení právě po Blainově přihrávce střelou z levého kruhu na bližší tyč Jergl. Při dalších nebezpečných situacích vytěsnil Godla Lvův pokus z pravé strany a v závaru po Smoleňově pokusu a Koukalově dorážce odvrátil puk z brankoviště rukou ležící Demel.

Při Nedomlelově vyloučení zabránil Lukešovi ve vyrovnání při zakončení z bezprostřední blízkosti Mazanec. Godla potom kryl Sklenářovu šanci a stihl také vypíchnout puk po přihrávce Zachara na Perreta v přečíslení. Před pauzou kryl Mazanec dva pokusy Hübla.

Foto: David Taneček, ČTK

Radost hráčů Mountfieldu: (zleva) Kelly Klíma, Aleš Jergl, Jérémie Blain a Kevin Klíma oslavují gól.

V úvodu druhé části ohrozili Godlu Sklenář a Orsava, na druhé straně neusměrnil před Mazancem puk přesně Hanzl. S průnikem neuspěl ani domácí Kelly Klíma a hradecké gólman zase vyrazil maskou ránu Látala. Godlu nepřekvapil po objetí branky Perret. Litvínov se ubránil při kuriózním vyloučení Lukeše. Hostující útočník byl natlačen dvířky na střídačku Hradce Králové a prošel z ní na vlastní, jeho tým dostal trest za špatné střídání.

Foto: David Taneček, ČTK

Bohumil Jank z Hradce Králové a brankář Litvínova Denis Godla.

Při signalizované výhodě stačili domácí vychýlit Hüblovu dorážku do odkryté branky. Při Pavlíkově trestu se stav nezměnil a stejně tak při pobytu hostující Jarůška na trestné lavici. Během oslabení mohl Litvínov vyrovnat. Látala v úniku fauloval Jank, ale Zdráhal při trestném střílení proti Mazancovi neuspěl. Potom zase odolal při tlaku Mountfieldu Godla.

Na startu třetí třetiny po Smoleňákově akci minul dorážející Koukal. Mountfield pevnou obranou středního pásma nepouštěl soupeře do šanci a ubránil se i při Graňákově trestu. V 52. minutě navíc Východočeši pojistili náskok, když se Jerglův pokus odrazil od zadního mantinelu a Kelly Klíma z pravé strany z úhlu překonal Godlu.

Foto: David Taneček, ČTK

V souboji Martin Havelka (vlevo) z Litvínova a Filip Pavlík z Hradce Králové.

Hned vzápětí pomohla hostům po Lvově střele tyč. V 55. minutě nevyužil příležitost na snížení Pospíšil a stav se nezměnil ani při tlaku při závěrečné power play, v které hráli hosté po Jankově vyloučení dvě minuty i v šesti proti čtyřem.

Předkolo play off hokejové extraligy - 1. zápas:
Mountfield Hradec Králové - HC Verva Litvínov 2:0 (1:0, 0:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 3. Jergl (Blain), 52. Kelly Klíma (Jergl, Nedomlel). Rozhodčí: Hodek, Pražák - Ganger, Klouček. Vyloučení: 7:7. Využití: 1:0. Bez diváků. Stav série: 1:0.
Hradec Králové: Mazanec - Blain, Nedomlel, F. Pavlík, Šalda, Graňák, Jank - Jergl, Kevin Klíma, Kelly Klíma - Orsava, V. Růžička ml., J. Sklenář - Zachar, Lev, Perret - Smoleňák, Koukal, Pilař. Trenér: V. Růžička st.
Litvínov: Godla - Irving, Ščotka, Balinskis, Cibulskis, D. Zeman, Demel - P. Zdráhal, M. Hanzl, Jarůšek - Pospíšil, V. Hübl, F. Lukeš - P. Svoboda, Gerhát, M. Látal - Havelka, Žejdl, Zygmunt. Trenér: Országh.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články