Hlavní obsah

Brno - Chomutov 3:1Mistr s posledním týmem nezaváhal, Piráti zůstávají beznadějně poslední

MinutaMin. Tým Hráč Akce
9. Mueller 1 : 0
20. Štencel 2 : 0
21. O. Němec 3 : 0
40. Růžička 3 : 1
Záznam online reportáže

Praha

Hokejisté mistrovské Komety Brno se po čtyřech zápasech dočkali plného bodového zisku, když ve 14. kole extraligy porazili poslední tým tabulky Chomutov 3:1. K vítězství Kometě dopomohl brankou a asistencí americký útočník Peter Mueller, dvě asistence si připsal další forvard Petr Holík. Brňané postoupili v tabulce na páté místo, Piráti zůstávají na dně s pouhými třemi výhrami ze 14 zápasů.

Článek

Stejně jako v předcházejících třech utkáních splnila Kometa v úvodní třetině svou dvougólovou normu. Piráti namlsaní páteční výhrou v Olomouci začali odvážně a snažili se držet otevřenou partii, do slibnější střelecké šance k ohrožení brankáře Vejmelky se však nedostali.

Skóre otevřel důrazný Mueller, který po Holíkově přihrávce tvrdou střelou zápěstím pod horní tyčku překonal poprvé brankáře Lukeše. I když se gólman Chomutova blýskl i několika dalšími úspěšnými zásahy, proklouzla mu do sítě těsně před koncem úvodní třetiny rána obránce Štencela.

Poprvé se trefil Ondřej Němec

Hned v úvodu druhé třetiny se po akci produktivního Holíkova útoku prosadil svým prvním gólem v sezóně obránce Ondřej Němec, který střelou po ledě překonal Lukeše a zvýšil už na 3:0. Po inkasovaném gólu jej v brankovišti Pirátů nahradil Stezka.

Brňané pod dojmem bezpečného náskoku polevili v tempu. Udržovali si sice územní převahu, chyběl jim ale důraznější tah na branku. Chomutov se v závěru druhého dějství i díky tomu herně probral. První Růžičkovu šanci po sólovém protiútoku ještě Vejmelka chytil, vzápětí už na další Růžičkovu střelu nedosáhl.

V závěrečné dvacetiminutovce se ještě Piráti snažili o zvrat. Jejich útočné aktivitě ale chyběl důraz a přesnější zakončení. Brňané se už do útočení naopak tolik nehrnuli. Zaměřili se na pozorné bránění a soupeři nedovolili ani zkorigovat výsledek.

4. kolo hokejové extraligy:
HC Kometa Brno - Piráti Chomutov 3:1 (2:0, 1:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 9. Mueller (P. Holík, Zaťovič), 20. Štencel (Köhler, J. Hruška), 21. O. Němec (Mueller, P. Holík) - 40. V. Růžička ml. (Dietz). Rozhodčí: Horák, Jeřábek - J. Ondráček, Špůr. Vyloučení: 4:7, navíc T. Svoboda (Chomutov) na 10 min. Bez využití. Diváci: 7221.
Sestavy:
Brno: Vejmelka - O. Němec, J. Mikuš, Štencel, Gulaši, Bartejs, Malec - Mueller, P. Holík, Zaťovič - Horký, L. Čermák, Kašpar - Mallet, J. Hruška, Plášek - Köhler, R. Zohorna, Dočekal - od 21. navíc Süss. Trenéři: L. Zábranský st., Horáček, Pokorný a Oslizlo.
Chomutov: Š. Lukeš (21. Stezka)- J. Mrázek, Jank, Knot, Dietz, Flemming, Štich, Valach - Duda, V. Růžička ml., Tomica - T. Svoboda, Klhůfek, Sklenář - J. Stránský, Vantuch, Marjamäki - Havel, Huml, Koblasa. Trenéři: V. Růžička st., Martínek a J. Šťastný.

Reklama

Související témata: