Hlavní obsah

Třinec - Litvínov 4:3 PPMistr udolal Litvínov v prodloužení, rozhodl Růžička

MinutaMin. Tým Hráč Akce
8. Lukeš 0 : 1
20. Estephan 0 : 2
33. Marcinko 1 : 2
39. Kudrna 1 : 3
40. Daňo 2 : 3
45. Marcinko 3 : 3
64. Růžička 4 : 3
Záznam online reportáže

řinečtí hokejisté zdolali ve 3. kole extraligy na svém ledě Litvínov 4:3 v prodloužení. Obhájce titulu prohrával po první třetině 0:2 a ve 39. minutě 1:3. Na obratu se podíleli třemi body Tomáš Marcinko (2+1) a Martin Růžička (1+2), který zápas rozhodl v čase 63:30 v přesilové hře. Verva na ledě Třince prohrála poosmé za sebou.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Hráči Třince se radují z prvního gólu.

Článek

Úvodnímu vhazování předcházela minuta ticha za zesnulého Ladislava Lubinu, který za Třinec v 90. letech hrál a má s mužstvem stříbro i bronz. Hrňa, jenž skóroval v nové sezoně v obou předchozích kolech, chyběl v sestavě Ocelářů, protože se mu v den utkání narodila dcera.

Litvínov dostaly v úvodu zápasu do tempa dvě po sobě jdoucí přesilové hry. Kudrna ještě v přečíslení tři na jednoho sice minul branku, ale 13 sekund před vypršením trestu Jaroměřského se trefil Lukeš z levého kruhu pod břevno. Kacetl, který v posledních dvou finálových zápasech vychytal nulu, tak v extralize inkasoval po 172 minutách. Vzápětí hostující Stehlík netrefil odkrytou domácí branku, ale těsně před odchodem do kabin Třinec propadl a Estephan zvýšil z brejku.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Brankář Šimon Zajíček z Litvínova.

Gólman Zajíček, který chytal v extralize poprvé od jarního play off, neměl až do inkasované branky příliš práce. Zblízka jej ale ve 33. minutě překonal osamocený Marcinko. Hostům vrátil v přesilové hře dvoubrankový náskok Kudrna tečí Stříteského střely od modré čáry.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva brankář Šimon Zajíček a Matěj Stříteský z Litvínova.

Domácí trenér Varaďa postupem času stáhl hru na tři útoky a posunul do elitní řady na místo Nestrašila Daňa, který v čase 39:50 vstřelil kontaktní gól. Obhájce titulu vyrovnal ve 45. minutě se štěstím – Zajíček vyrazil střelu Růžičky, ale puk se od chráničů Marcinka, který stál na brankovišti, odrazil do sítě. Obrat mohl dokonat Hrehorčák, z úniku ale neuspěl střelou mezi betony.

Oceláři poté promarnili 32 sekund přesilové hry čtyři na tři a 69 vteřin pět na tři, ale právě v početní převaze rozhodli. Růžička ukončil zápas v čase 63:30 střelou z levého kruhu ke vzdálenější tyči.

3. kolo hokejové extraligy:
HC Oceláři Třinec - HC Verva Litvínov 4:3 v prodl. (0:2, 2:1, 1:0 - 1:0)
Branky a nahrávky: 33. Marcinko (Hrehorčák, Miloš Roman), 40. Daňo (Martin Růžička, P. Vrána), 45. Marcinko (Martin Růžička, Marinčin), 64. Martin Růžička (Marcinko) - 8. F. Lukeš (Pospíšil, Jarůšek), 20. Estephan (P. Zdráhal, A. Kudrna), 39. A. Kudrna (Stříteský, Estephan). Rozhodčí: Pešina, Vrba – Ganger, Klouček. Vyloučení: 4:7. Využití: 2:2. Diváci: 2569.
Třinec: Kacetl - Kundrátek, D. Musil, M. Doudera, Marinčin, M. Adámek, Jaroměřský, Zahradníček - Martin Růžička, P. Vrána, A. Nestrašil - Daňo, Marcinko, Christov - O. Kovařčík, M. Kovařčík, Kofroň - Dravecký, Miloš Roman, Hrehorčák. Trenér: Varaďa.
Litvínov: Zajíček - Irving, Demel, D. Zeman, Balinskis, Stříteský, Strejček, O. Baláž - F. Lukeš, V. Hübl, Pospíšil - P. Zdráhal, Estephan, A. Kudrna - Jarůšek, Jícha, P. Straka - Zygmunt, Havelka, L. Stehlík. Trenér: Országh.

Reklama