Hlavní obsah

Č. Budějovice - Ml. Boleslav 2:6Mladá Boleslav i počtvrté v sezoně porazila České Budějovice

MinutaMin. Tým Hráč Akce
10. Stránský 0 : 1
13. Bernad 0 : 2
17. Allen 0 : 3
28. Voženílek 1 : 3
31. Kotala 1 : 4
32. Plášil 2 : 4
50. Stránský 2 : 5
Záznam online reportáže

České Budějovice

Hokejisté Mladé Boleslavi vyhráli ve 41. kole extraligy v Českých Budějovicích 6:2 a i počtvrté v sezoně nováčka porazili. Radovali se tak z teprve druhého vítězství za posledních sedm vystoupení. Hráči Motoru nenavázali na páteční výhru v Hradci Králové 2:1 po samostatných nájezdech a vyšli naprázdno pošesté z uplynulých sedmi duelů. Dvakrát za Bruslařský klub skóroval útočník Jan Stránský.

Foto: Václav Pancer, ČTK

David Šťastný z Mladé Boleslavi se spoluhráči oslavuje gól proti Českým Budějovicím.

Článek

Hned při prvním střídání trefil tyčku domácí útočník Forman, který se loučil s Motorem a vrací se z hostování do Sparty. V oboustranně živelném začátku nezvládl Motor svoji první přesilovku, kdy nedokázal pořádně zaútočit a navíc po fatální chybě Přikryla inkasoval z úniku Stránského.

Mladoboleslavští potom udělili extraligovou lekci Jihočechům, kteří se snažili hrát hokej, ale zapomínali na důslednost při bránění. Druhý gól přidal Bernad švihem z pravého kruhu a využil přitom zakrytý výhled brankáře Strmeně. Potřetí se z mezikruží prosadil exbudějovický obránce Allen, jemuž domácí nevěnovali dostatečnou pozornost. Na straně Motoru se dostali do šancí Beránek, Holec či Doležal.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Conor Jay Allen z Mladé Boleslavi se raduje z gólu proti Motoru.

Druhé dějství otevřeli Středočeši dalším zvýšením náskoku z rychlé protiakce a jízdy dvou na jednoho, kterou zakončil u levé tyčky Šťastný. Prospalovým svěřencům se dokonale vydařila teprve třetí početní výhoda, v níž uzamkli soupeře v pásmu a Voženílek protlačil puk za brankovou čáru.

Hosté brzy odpověděli gólem Kotaly, jemuž usnadnila střelbu z pravého kruhu rozhozená jihočeská defenziva. Za pouhé dvě minuty snížil důrazný obránce Plášil z prostoru mezi kruhy po ukázkové Holcově přihrávce od mantinelu.

Při vyloučení Přikryla na začátku třetí třetiny se dostal do vyložené šance Jonák, ale před brankářem Růžičkou promáchl. Pojistku na výsledek přidal v 50. minutě Stránský po střele z levé strany. Domácí sympaticky bojovali až do závěru, příležitost ke zkorigování měl Holec, ale skóre už se nezměnilo.

Madeta Motor České Budějovice - BK Mladá Boleslav 2:6 (0:3, 2:2, 0:1)
Branky a nahrávky: 28. D. Voženílek (Z. Doležal), 32. Plášil (Holec, D. Voženílek) - 10. J. Stránský, 13. Bernad (Dlapa, D. Šťastný), 17. Allen (A. Zbořil, Lunter), 21. D. Šťastný (A. Zbořil, Hrbas), 31. Kotala (Cienciala, Jääskeläinen), 50. J. Stránský (Flynn). Rozhodčí: Hejduk, Sýkora - Komárek, Votrubec. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Bez diváků.
České Budějovice: Strmeň - Plášil, Slováček, Š. Kubíček, Vydarený, Lytvynov, Štencel - Holec, D. Voženílek, Jonák - Z. Doležal, M. Toman, M. Forman - Alderson, R. Přikryl, Martin Novák - G. Ville, P. Novák, M. Beránek. Trenér: Prospal.
Mladá Boleslav: J. Růžička - Ševc, Hrbas, Dlapa, Bernad, Allen, Šidlík - D. Šťastný, A. Zbořil, Lunter - Kotala, Cienciala, Jääskeläinen - P. Kousal, O. Najman, Flynn - J. Stránský, Bicevskis, J. Strnad. Trenéři: R. Rulík a P. Patera.

Reklama

Související témata: