Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Litvínov 4:3Mladá Boleslav rozhodla o výhře v dramatickém závěru

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Kudrna 0 : 1
24. Kousal 1 : 1
31. Raška 2 : 1
32. Balinskis 2 : 2
36. Šťastný 3 : 2
41. Estephan 3 : 3
58. Eberle 4 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté Mladé Boleslavi zvítězili v pátečním duelu 39. kola extraligy nad Litvínovem 4:3. Duel plný zvratů rozhodl v čase 58:07 útočník Jan Eberle, Středočeši na cestě za vítězstvím využili dvě přesilové hry. Domácí zabrali po dvou porážkách, Litvínov neuspěl po dvou vítězstvích.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Adam Raška z Mladé Boleslavi (uprostřed) se raduje z gólu.

Článek
Fotogalerie

První přerušení hry od úvodního buly přišlo po čtyřech minutách a šesti vteřinách a postaral se o něj gólem hostující Kudrna. Lukeš jej našel mezi kruhy a slovenský útočník přesnou střelou zápěstím překonal Jana Růžičku. Za Mladou Boleslav mohl odpovědět v přesilové hře Šťastný, ale v dobré pozici netrefil ideálně puk a Godla jeho šanci pokryl.

Co se Bruslařskému klubu nepovedlo v první početní výhodě, to zvládl hned po třech vteřinách druhé přesilovky. Už ve druhé třetině si volný puk po vyhraném buly našel nejproduktivnější hráč domácích Kousal a ve 24. minutě bylo vyrovnáno.

Rozjetá Mladá Boleslav šla poté do vedení. Po důrazu na brankovišti se ze svého čtvrtého gólu v sezoně radoval Raška. Uběhlo ale pouze 24 sekund a bylo znovu vyrovnáno. Domácí nezachytili útok Vervy, před brankou se najednou zjevil obránce Balinskis a překonal Růžičku.

Do kabin šli nakonec veselejší přeci jenom domácí, když druhou přesilovku v zápasu využil Šťastný, jenž otřel svou střelu o Balinskisovy kalhoty.

Po 14 vteřinách třetí části hry se dostal k puku Estephan a svou první střelou v zápase opět poslal zápas do remízového stavu. Rozhodnutí přišlo necelé dvě minuty před koncem, kdy se po kombinaci Kousala s Najmanem trefil poprvé v mladoboleslavském dresu Eberle, který přišel před sezonou z Plzně.

39. kolo hokejové extraligy:
BK Mladá Boleslav - HC Verva Litvínov 4:3 (0:1, 3:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 24. P. Kousal (O. Najman), 31. A. Raška (D. Šťastný), 36. D. Šťastný (Ševc, Pospíšil), 58. Eberle (P. Kousal, O. Najman) - 5. A. Kudrna (F. Lukeš, V. Hübl), 32. Balinskis (V. Hübl, A. Kudrna), 41. Estephan (Havelka, Irving). Rozhodčí: Kubičík, Šindel - Frodl, Komárek. Rozhodčí: Kubičík, Šindel – Frodl, Komárek. Vyloučení: 2:5. Využití: 2:0. Diváci: 994.
Mladá Boleslav: J. Růžička - Ševc, Bernad, Pláněk, D. Moravec, Lintuniemi, Šidlík - D. Šťastný, Fořt, Kotala - Pospíšil, A. Raška, Kelemen - P. Kousal, O. Najman, Lunter - J. Stránský, Bičevskis, Eberle. Trenéři: R. Rulík a Patera.
Litvínov: Godla - Irving, D. Kolář, Strejček, Balinskis, Stříteský, Demel, Hrbas - Havelka, Estephan, P. Straka - F. Lukeš, V. Hübl, A. Kudrna - Jarůšek, M. Sukeľ, M. Chalupa - P. Svoboda, Fronk, Zygmunt. Trenéři: V. Růžička.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice