Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Plzeň 2:1Mladá Boleslav zabrala po čtyřech prohrách

MinutaMin. Tým Hráč Akce
21. Ševc 1 : 0
54. Kantner 1 : 1
57. Kousal 2 : 1
Záznam online reportáže

Mladá Boleslav

Hokejisté Mladé Boleslavi zdolali v 19. kole extraligy doma Plzeň 2:1 a dočkali se úspěchu poprvé po sérii čtyř porážek. Rozhodl o tom v 57. minutě útočník Pavel Kousal. Plzeň si připsala teprve třetí prohru z posledních jedenácti duelů. Ve slušně hraném utkání udělili rozhodčí Robin Šír a Tomáš Horák pouze jeden menší trest.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Autor prvního gólu do sítě Plzně Martin Ševc z Mladé Boleslavi.

Článek

Domácí odvraceli pátou porážku v řadě, což pod současnými trenéry Radimem Rulíkem a Pavlem Paterou ještě nikdy řešit nemuseli. Oba celky v první třetině hodně bruslily, ale šancí bylo v Mladé Boleslavi k vidění pomálu. Domácí nejvíc zahrozili při ztečovaném Kotalově nahození a při přečíslení, které zakončil nepřesnou přihrávkou na Jánošíka Fořt. Hosté Růžičku v domácí brance prakticky neohrozili, a to ani při početní výhodě během vyloučení Kelemena.

To, co nestihly oba celky za prvních dvacet minut třetiny první, se povedlo domácímu kapitánovi Ševcovi za 27 vteřin té druhé. Skóre otevřel nahozeným pukem od modré čáry, který doplachtil až za Svobodova záda. O chvíli později se zjevil před plzeňským gólmanem volný Kousal, ale blafák nedotáhl do zdárného konce. Pak se v dobré šanci ocitl ještě Kousalův parťák z lajny Najman, ale v dobré pozici trefil jenom brankáře.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Tvrdý souboj u mantinelu. Zleva Martin Ševc z Mladé Boleslavi a Michal Bulíř z Plzně.

Třetí třetina se hrála v rychlém tempu téměř bez přerušení. Strhující pasáž hry přišla v 54. minutě, kdy nejprve Ševc mohl přidat svůj druhý gól v zápase, ale nastřelil pouze tyčku. V podstatě z protiútoku se dostal do zakončení Kantner a přesnou střelou vyrovnal na 1:1. Mladá Boleslav si vzala vedení zpět tři a půl minuty před koncem, kdy se podruhé v zápase řítil na Svobodu Pavel Kousal a tentokrát svůj blafák provedl parádně.

19. kolo hokejové extraligy:
BK Mladá Boleslav - HC Škoda Plzeň 2:1 (0:0, 1:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 21. Ševc, 57. P. Kousal (O. Najman) - 54. Kantner (Bulíř, V. Lang). Rozhodčí: Šír, Horák – Ganger, Klouček. Vyloučení: 1:0. Bez využití. Diváci: 2158.
Sestavy:
Mladá Boleslav: J. Růžička - Ševc, Pýcha, Pláněk, D. Moravec, Šidlík, Jánošík, Bernad - Kelemen, Fořt, A. Raška - Dufek, Claireaux, Kotala - P. Kousal, O. Najman, Lunter - J. Stránský, Bičevskis, Grim. Trenéři: R. Rulík a Patera.
Plzeň: Miroslav Svoboda - Čerešňák, L. Kaňák, Jiříček, Graňák, J. Kindl, Kvasnička, V. Lang - P. Musil, Mertl, Dzierkals - Bulíř, G. Thorell, Blomstrand - F. Suchý, Kodýtek, Kantner - V. Adamec, F. Přikryl, M. Lang. Trenéři: Baďouček a Říha ml.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice