Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Zlín 3:0Mladá Boleslav zdolala Zlín a čtvrtfinále začne doma

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Lunter 1 : 0
12. Ševc 2 : 0
44. Skalický 3 : 0
Záznam online reportáže

Mladá Boleslav

Hokejisté Mladé Boleslavi porazili v závěrečném zápase základní části extraligy Zlín 3:0, posunuli se na čtvrté místo a ve čtvrtfinále play off se utkají s Plzní. Na první výhře Středočechů nad Zlínem v sezoně se třetím čistým kontem podílel Justin Peters. Zlín skončil desátý a v předkole play off utká s Olomoucí.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Hráči Mladé Boleslavi se radují z gólu. Ilustrační foto.

Článek

Úvod patřil domácím hokejistům, ale brankář Kašík dokázal dva nebezpečné závary před svou brankou s nasazením všech sil vyřešit. Skóre se měnilo v šesté minutě v přesilovce Zlína. Nebyli to ale hosté, kdo šel do vedení. V oslabení ujel Lunter a procedil puk Kašíkovi mezi betony. O druhý gól se postaral kapitán Ševc, jehož střela se otřela o kalhoty jednoho z bránících obránců a nechytatelně zapadla za Kašíkova záda.

Blízko vyrovnání byl v polovině zápasu hostující Nosek, ale jeho ránu v přesilové hře zastavila tyčka. Branková konstrukce zvonila za Petersem i ve 13. minutě, kdy ležícího brankáře sice Claireaux překonal, gól z toho však nebyl.

Největší boleslavskou šanci druhé třetiny měl opět v oslabení Najman, ale z ideální pozice přestřelil zlínskou branku. Další šanci měl ve stejném oslabení Skalický, ale skóre se ani tentokrát neměnilo. Hned po skončení početní výhody si třetí zákrok zápasu připsala Petersova branková konstrukce. Ta o minutu později zvonila i za Kašíkem po střele Lotyše Bičevskise.

Ve 44. minutě sebral puk jednomu s hostujících obránců na vlastní modré Skalický a "dloubáčkem" přes padajícího brankaře zvýšil na 3:0 pro Boleslav. Slovenský útočník Boleslavi mohl přidat svůj druhý gól v zápase při signalizované výhodě, ale tentokrát byl úspěšnější brankář Beranů.

Zlín se tlačil za snížením ve dvou vlastních přesilovkách, ale ani výhoda jednoho muže v poli k prolomení střelecké smůly nevedla. Po střele Honejska se dlouho zkoumalo video, ale rozhodčí puk pod Petersovým betonem za brankovou čárou na záznamu nenašel. Kanadský brankář tak udržel čisté konto a Mladá Boleslav doma vyhrála pošesté v řadě.

52. kolo hokejové extraligy:
BK Mladá Boleslav - PSG Berani Zlín 3:0 (2:0, 0:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 6. Lunter, 12. Ševc (Šťastný, Hrbas), 44. Skalický. Rozhodčí: Šír, Sýkora - Ganger, Klouček. Vyloučení: 6:4, navíc P. Kousal (Mladá Boleslav) 10 min. Bez využití. V oslabení: 1:0. Diváci: 3246.
Mladá Boleslav: Peters - Hrbas, Ševc, Dlapa, Pláněk, Bernad, Fillman, Hrdinka - Klepiš, A. Zbořil, Skalický - Šťastný, Jeglič, R. Zohorna - Kašpar, Bičevskis, Lunter - P. Kousal, O. Najman, Cienciala. Trenéři: Rulík a Patera.
Zlín: Kašík - Nosek, Řezníček, Buchta, Freibergs, Ferenc, Gazda, M. Hamrlík - Fryšara, Fořt, Köhler - Šlahař, Honejsek, Okál - Dufek, Claireaux, Herman - Ondráček, P. Sedláček, Kubiš. Trenér: R. Svoboda.

Reklama

Související témata: