Hlavní obsah

Musel vynechat celou sezónu, jeho osud byl nejistý. Plzeňský tvrďák se ale dokázal vrátit

Celou minulou sezónu byl nucen kvůli několika operacím poraněného kolene a následným komplikacím s infekcí vynechat, a protože mu v létě vypršel kontrakt, nebylo jisté, zda bude v hokejové Plzni i nadále pokračovat. Čtyřiatřicetiletý americký útočník Ryan Hollweg ale během letní přípravy kouče Západočechů přesvědčil a vysloužil si nový kontrakt pro nadcházející ročník.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Ryan Hollweg bude pokračovat v Plzni.

Článek

„Byli jsme s Ryanem domluveni, že po zdravotních komplikacích přijede a zkusí se připravit, a pokud mu zdraví bude držet a přípravné zápasy v rychlém sledu odehraje, že s ním podepíšeme smlouvu," prohlásil pro oficiální stránky plzeňského klubu jeho sportovní manažer Tomáš Vlasák.

„Ve čtvrtek podle mého soudu odehrál jeden z nejlepších zápasů na Slavii a podepsal smlouvu do konce sezóny," dodal Vlasák.

Hollweg do Plzně zamířil v roce 2012 a hned ve své první sezóně v české extralize pomohl Indiánům k zisku historického titulu. Důrazný útočník, jenž má na svém kontě i přes dvě stě zápasů v NHL za Toronto a NY Rangers, dohromady v tuzemské nejvyšší soutěži odehrál 122 zápasů, v nichž vstřel šest branek a přidal pět asistencí. Ve 27 duelech play off pak přidal jeden gól.

Reklama

Související témata: