Hlavní obsah

Napínavý závěr Karlovarští přežili, třetí gól podle Jihočechů neměl platit

Hokejisté Karlových Varů ve středu stejně jako v úterý Budějovice ve druhém dějství třetího semifinále přehráli a čtyřmi góly vykročili ke srovnání série na 2:2. Dvěma dělovkami se prosadil obránce Grof a v rozmezí od pětatřicáté do sedmatřicáté minuty překonali Cháberu v brance Mountfieldu Řezníček, Bílek a Zucker. „Měli jsme to rozehrané dobře, ale ve druhé třetině jsme hráli špatně,“ litoval po zápase asistent trenéra Jihočechů Milan Černý.

Článek

„Pozitivní je, že jsme to nevzdali a to je naše výhoda do dalších zápasů,“ hledal Černý klady z prohraného zápasu. Do závěrečné třetiny šly České Budějovice s čtyřbrankovým mankem. Náskok se jim podařilo stáhnout na jediný gól, když Mensatora postupně překonali Milan Toman, Tomáš Frolo a drama až do konce zařídil asistent kapitána Kamil Brabenec.

„Rozhodující byla třetí branka, ale komentovat jí nechci,“ vrátil se Černý k situaci, kdy jeho tým inkasoval z Řezníčkovy hole po závaru před Cháberou, jenž byl na hranici brankoviště atakován. „Byl to jednoznačný faul na gólmana,“ dodal sportovní manažer českobudějovického celku Jaromír Látal na tiskové konferenci.

Hosté se dožadovali neuznání branky, ale hlavní rozhodčí Homola s Mikulou o tom nechtěli debatovat. „Puk mířil na lapačku a pak ke mně někdo přijel a strčil do mě, gól podle mě neměl platit,“ rozčiloval se Jan Chábera, jenž naskočil do brány od začátku zápasu za Romana Turka. Třetí gól se nelíbil ani jihočeským fanouškům, kteří přijeli svůj tým na západ Čech povzbudit. Prostor za brankou zasypali konfetami, ale po úklidu ledové plochy jim náladu jejich miláčci nespravili. Další dvě přesné trefy z hokejky Bílka a Zuckera znamenaly vedení 5:1.

„Do zápasu jsme se dostávali těžko, ale dokázali jsme na vedoucí branku Budějovic rychle odpovědět,“ pochválil své svěřence asistent kouče Energie Václav Baďouček. „Dalším důležitým momentem bylo ubráněné oslabení tří proti pěti a naše využité přesilovky,“ přidal Baďouček, jehož mužstvo dokázalo narozdíl od hostů svou výhodu dvou mužů v poli využít.

Zbytek utkání Budějovice jen neodbruslily

Závěrečné dějství přineslo nečekanou zápletku, neboť v poklidu hrající Jihočeši připravili pro domácí třemi brankami infarktový závěr. „Pro naše hráče je to zkušenost, že ani za stavu 1:5 nesmí přestat makat naplno,“ uvedl Baďouček. Jeho kolegu na lavičce Mountfieldu naopak potěšilo, že zbytek utkání Budějovice jen neodbruslily. „Je pozitivní, že jsme to nevzdali,“ podotknul Černý.

„Soupeř nás zahnal tvrdou hrou a do těla byl aktivnější, přestože jsme zdůrazňovali, že my musíme souboje dohrávat,“ nechal se slyšet nejzkušenější hráč domácích Josef Řezníček, jenž si v utkání připsal tři kanadské body za branku a dvě asistence. „Budějovice se snad probraly, když zjistily, že nejsme tak špatní hokejisti,“ burcoval po výhře jednačtyřicetiletý zadák.

Reklama

  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice