Hlavní obsah

Naše góly? Na zlatou helmu, chválí Knotek. Hlavně ale nedělat mistry světa, varuje

Olomouc

Nadšení zaplavilo hlediště i domácí střídačku. Hokejisté Olomouce dvěma bleskovými ranami během prvních osmi minut úvodního dějství zadělali na klíčový trhák a v kolonce výher zapsali v sérii předkola play off první čárku.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Olomoucký hokejista Jan Knotek (ilustrační foto)

Článek

„Můžeme být relativně spokojení, ale na druhou stranu zase neuspokojení," řekl útočník Jan Knotek, jenž k triumfu 5:1 přispěl gólem a asistencí. Po utkání si plácl s kohoutím maskotem Kokrhelem a užil si ovace příznivců, kteří ho z kabiny vyvolali na led. „Zlín je nepříjemný za každé situace, jednou propadnete a je průšvih," oddechl si po bitvě 32letý centr.

Hanáci právě v předkole vyřadili Berany před dvěma lety a na soka si věřili. Domácí kotel hned zkraje rozvinul transparent s nápisem Společně bojujeme za Olomouc, což zbylí fandové na tribunách doprovodili potleskem. Atmosféra byla tradičně bouřlivá, i když někteří aktéři doufali v ještě větší návštěvu. Do ochozů dorazilo 4258 diváků, řada sedaček ale byla volná. „Upřímně jsem čekal víc lidí. Ale je to těžký. Řádí koronavirus, lidem se asi nechce mezi lidi," tvrdil Knotek. „Zápas vysílala televize, takže někteří lidi mohli být trochu línější. Holt je musíme navnadit našimi výkony a třeba jich zítra přijde víc," vykládal.

Jeho tým nabudil raketový nástup. Skladaný po 190 sekundách hry překonal z dorážky Kašíka a po krásné akci pak zacílil do odkryté branky ještě Olesz. „Tohle nás určitě nakoplo," pokyvoval hlavou forvard Hanáků Vilém Burian.

Hosté sice přijeli bez zdravotně indisponovaného křídelníka Štěpána Fryšary, poprvé od 16. února se ale v sestavě objevil kapitán Tomáš Žižka, jenž laboroval se zraněním ruky. Právě on pozvedl zlínský prapor, když ranou od modré zadělal na drama. „Zdravotně jsem už v pořádku. Dá se říct, že jsem si odpočinul. Na play off jsem se moc těšil," přiznal ostřílený bek. Berani díky jeho trefě postupně srovnali hru, a hlavně v početních výhodách trkali. Skóre však nedorovnali.

„V přesilovkách hrozili nejvíc, jinak jsme jim toho moc nepovolili," liboval si Burian, který ve 35. minutě vrátil Olomouckým dvoubrankový náskok, když po další krásné akci zakončoval do zívající prázdné klece. „Bereme jakékoliv góly, ale taky jsem se divil, že nám tam nepadaly žádné škaredé," usmál se Burian. „Jo, byly na zlatou helmu. Příště to ale může být zase jinak. Hlavní je, že jsme od stavu 3:1 kontrolovali hru," cenil si Knotek.

Hanáci v závěru Berany ještě dorazili a slavili první zářez. „Nemůžeme ale teď dělat, že jsme mistři světa. Porazili jsme je zatím jenom jednou," varoval Knotek. „První vlaštovka jaro nedělá," přitakal Burian a s ostatními už vyhlíží druhou partii, která se hraje na Hané dnes od 17.00.

Reklama

Související témata:
  1 : 2 Pardubice - Třinec 1 : 2 dohráno
20240416T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
  Kladno - Vsetín dnes 17 : 00
20240417T17 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240417T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec