Hlavní obsah

Nasupený Kýhos: Nic nebudu hodnotit, nedoplatil bych se. Díky a nashle

Chomutov

Po porážce 1:2, o které rozhodl až gól chomutovského obránce Juraje Valacha necelou minutu před koncem prodloužení, dorazil na tiskovou konferenci, jenže moc dlouho se na ní nezdržel. Kouč třineckých hokejistů Vladimír Kýhos nemohl rozdýchat verdikty hlavních rozhodčích čtvrtého čtvrtfinále play off Šíra s Mrkvou.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Třinecký trenér Vladimír Kýhos.

Článek

„Nic nebudu hodnotit, protože bych se nedoplatil," poukazoval Kýhos na fakt, že vyjadřovat se k výkonu arbitrů v den zápasu je podle pravidel pod pokutou zakázané.

„O tom, co se tady v závěru událo, ať si udělá každý obrázek sám. Díky a nashle," uzavřel trenér Ocelářů, aby následně odešel a mezi přítomnými novináři tak zůstal jen kouč Pirátů Vladimír Růžička.

Kýhose v prodloužení nadzvedly hned dva momenty. V 67. minutě nejprve rozhodčí neuznali gól Rákose kvůli postavení jeho spoluhráče Petružálka v brankovišti Chomutova. Od 77. minuty sice hrál Třinec přesilovku, ta ale po podražení Hrabala skončila a následně šli hosté po dalším podražení Marosze do tří.

Kýhos měl nejspíše za to, že sudí měli pískat už předchozí zákrok na Marosze, který považoval za nedovolený. Chomutov následně při přesilovce 5 na 3 v čase 79:13 zásluhou dělovky Juraje Valacha rozhodl a ujal se vedení 3:1 v sérii.

Růžička: V Třinci jsou zvyklí trošku na něco jiného

Vladimír Růžička starší výkon rozhodčích hodnotit nechtěl. „Přijde mi, že v neděli to bylo obráceně a něco se zase nemuselo líbit nám. Chápu, že jsou v Třinci zvyklí trošku na něco jiného. Každý to vidí svýma očima," neodpustil si jemné rýpnutí do svého protějška.

I Růžička se totiž mohl cítit ukřivděný kvůli momentu, který se odehrál zhruba půl minuty před neuznaným gólem Třince. Čároví rozhodčí totiž nejprve přerušili hru kvůli tomu, že Třinec hrál se šesti bruslaři v poli a chystali se mu udělit menší trest. Ten ale následně po vzájemné konzultaci k údivu všech zrušili.

„Bylo mi vysvětleno, že se upískli. Jenže my jsme jeli do brejku tři na dva... Ale sudí to mají těžké, rozhodnout se musejí během vteřiny," pokusil se Růžička vžít do kůže mužů v pruhovaných dresech.

Reklama

Související témata: