Hlavní obsah

Návrat zlatých hochů a Hlinka pořád na ledě. Možná je to znamení, soudí kapitán Sparty

Praha

Dlouhá léta spolu váleli ve sparťanském dresu a patřili mezi ikony, klubu s eskem na prsou pomohli v letech 2000 a 2002 k zisku mistrovského poháru. Nyní se jejich cesty znovu protínají. Jenže zatímco se Jaroslav Nedvěd chystá na svou premiérovou sezónu u sparťanského áčka coby asistent trenéra a z Michala Broše se v létě stal sportovní manažer klubu, Jaroslav Hlinka se i ve svých čtyřiceti letech bude dál prohánět na ledě. Moc rád by s pražským celkem, jehož je kapitánem, po celé jedné dekádě zase slavil titul.

Hokejová Sparta před novou sezónouVideo: Sport.cz

 
Článek

„Pro mě je super, že tu oba kluci zase jsou. Vždyť jsem s nimi odehrál daleko víc zápasů než s těmi, s nimiž budu nastupovat teď. Možná je to pro mě znamení, že už patřím do jiné skupiny," usmívá se Hlinka před pátečním startem nového extraligového ročníku.

„Jsou to perfektní kluci, přinesli sem zase porci pozitivního myšlení z toho hráčského pohledu, což je super," pochvaluje si Hlinka letní změny v realizačním týmu Pražanů.

Velké zásahy však proběhly i v hráčském kádru. „Osm lidí pryč a místo nich nových osm je poměrně dost, ale času na sehrání v přípravě bylo docela dost. Nebude problém si na sebe zvyknout, noví kluci zapadli perfektně. Máme spoustu mladších hráčů, takže bychom měli mít i spoustu energie v mužstvu," je přesvědčený čtyřnásobný extraligový šampión se Spartou.

Z mé strany je to zatím těžkopádnější

Výsledkově se však Pražanům v přípravě příliš nedařilo, když z deseti zápasů vyhráli jen čtyři. „Bylo to se střídavými úspěchy, ale to není až tak podstatné jako tréninky a pohoda v týmu, kterou si myslím, že máme. Věřím, že jsme trénovali dobře a do sezóny budeme připravení," říká Hlinka, který je rád, že přípravné období úterní generálkou se Slavií končí.

„Je příjemné, že celý ten kolotoč zase začne naostro. Těším se, protože jak je všeobecně známé - příprava není nic příjemného. Z mé strany je to zatím trochu těžkopádnější, ale věřím, že to doladím," tvrdí mistr světa z roku 2001.

„Nechci dopředu vyhlašovat, že budeme hrát o titul, ale Sparta bude mít vždy ty nejvyšší ambice," uvědomuje si kapitán Sparty, která poslední titul získala už před deseti lety. „Doufám, že náš současný tým bude silný a odolný. Věřím, že budeme úspěšní," uzavírá Hlinka.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.