Hlavní obsah

Utkání v Olomouci předčasně ukončeno. Scénáře jsou podle všeho jen dva

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Utkání mezi Olomoucí a Karlovými Vary bylo po první třetině, kterou domácí vyhráli 2:0, ukončeno. Na vině byla porucha rolby, ze které pravděpodobně na led vyteklo větší množství vody. Na něm se vytvořila prohlubeň zhruba o délce jednoho metru a šířce pěti centimetrů. O osudu zápasu rozhodne Asociace profesionálních klubů ledního hokeje; řídící orgán extraligy; do čtvrtečních 11 hodin. Nejprve se na řešení pokusí domluvit oba kluby mezi sebou.

Rozhodčí za přítomnosti kapitánů obou celků a techniků olomouckého klubu posuzují stav poškozené části ledové plochy.Video: Petr Marek (Právo)

 
Článek

Scénáře jsou podle všeho jen dva. Buď bude utkání kontumováno ve prospěch hostů a ve čtvrtek tak bude série pokračovat podle plánu druhým zápasem. Druhou možností je, že by se ve čtvrtek sehrál znovu první duel (buď od začátku, nebo pravděpodobněji od druhé třetiny a stavu 2:0 pro Kohouty; tedy tak, jak vypadalo skóre před středečním předčasným ukončením).

V druhém případě by utkání číslo 2 mohlo být na programu v pátek, kdy měl původně být volný den a série by se pak od soboty přesunula na západ Čech. Jasno bude až po verdiktu APK LH.

Na verdikt rozhodčích se ve čtvrtek čekalo dvě hodiny. Domácí ledaři se v průběhu této doby snažili ledovou plochu dostat do regulérního stavu. Olomoučtí hráči si „dlouhou chvíli" krátili fotbálkem na chodbě před jejich šatnou.

Sudí zase s kapitány led posuzovali. Energie trvala na tom, že hrací plocha je nezpůsobilá. Kohouti tvrdili opak. Rozhodnutí sudích však pro domácí bylo k jejich obrovské nelibosti nemilosrdné.

Rozhodčí konzultují stav hrací plochy v OlomouciVideo: Petr Marek (Právo)

Kohoutům se totiž do sestavy vrátila většina marodů a na ledě to bylo znát. Na svého soupeře vlétli jako uragán a už po padesáti sekundách se ujali vedení. Druhý gól přidali ve 12. minutě a utkání kontrolovali. Energii prakticky k ničemu nepustili.

„Tady jde o zdraví. Je to ale jen hokej. Rýha je u vrátek střídačky a tak hrozí nebezpečí vážného zranění. Kdybych sudím řekl, že budeme hrát, zřejmě by se hrálo. To si ale na triko nevezmu," řekl novinářům kapitán Energie Jiří Černoch.

Není to poprvé, kdy v probíhající sezoně vzájemný zápas Hanáků s Energií výrazně ovlivnily potíže s rolbou. 25. září v rámci 4. kola základní části vypověděla služba ta karlovarská a duel byl odložen na 15. listopadu.

Reklama

Související témata: