Hlavní obsah

Sparta postoupí, Třinec už není, co býval. Pardubice senzaci nedopustí, myslí si experti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Už v neděli startuje v Pardubicích semifinále hokejové Tipsport extraligy, a redakce Sport.cz proto oslovila tři experty, aby u obou sérií (Pardubice–Litvínov a Sparta–Třinec) vybrali postupující tým a uvedli i důvody svého tipu.

Foto: Adobe Stock, Sport.cz

Zleva Radek Duda, Milan Antoš a Patrik Martinec

Článek

Podle sázkových kancelářích jsou jasnými favority Pardubice a Sparta, tedy dva nejlepší týmy po základní části. A bývalí hokejisté a dnes televizní spolukomentátoři Radek Duda s Milanem Antošem i trenér Patrik Martinec se shodují, že do finále projde Dynamo a Pražané.

Pardubice–Litvínov

Foto: ČTK / Josef Vostárek, Profimedia.cz

Pardubický útočník Lukáš Sedlák před litvínovským brankářem Matejem Tomkem

Radek Duda: V základní části sice mají oba týmy ze vzájemných zápasů dvě výhry, ale postup si vezmou Pardubice. Mají nejvyrovnanější tým, skvělé hráče.

Patrik Martinec: Pardubice. Mají širší kádr než Litvínov, který má navíc za sebou už předkolo a pak čtvrtfinále na šest zápasů. Dojdou mu síly.

Milan Antoš: Věřím Pardubicím, mají silný tým. Všichni si asi přejeme, aby některé semifinále přineslo překvapení – a Litvínov ve finále by byl opravdu nečekaný. Předpokládám, že Dynamo ale senzaci nepřipustí.

Kdo postoupí do finále hokejové extraligy?
Pardubice
55,8 %
Litvínov
44,2 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 5511 čtenářů.

Sparta–Třinec

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Brankář Třince Marek Mazanec zasahuje před Janem Buchtelem ze Sparty

Radek Duda: Sparta. Má nejlepší tým za posledních patnáct let a nejvíc zkušeností. Třinec už není to, co býval. Jeho top hráči nemají takovou formu, jakou by měli mít.

Patrik Martinec: Sparta. A věřím tomu, že to ani nebude dlouhá série. Rozhodne se třeba v pěti zápasech.

Milan Antoš: Sparta to zvládne. Třinec měl ve čtvrtfinále spoustu momentů, kdy ztrácel hru. Sparta je nachystaná, chce do finále. Má výborné všechny čtyři formace a předvádí hodně rychlý hokej.

Kdo postoupí do finále hokejové extraligy?
Sparta
49,4 %
Třinec
50,6 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 5345 čtenářů.

Reklama