Hlavní obsah

Nervozita u mě nehrozí, tvrdil vítkovický brankář Bartošák po vítězné premiéře

Chomutov

Hokejový brankář Patrik Bartošák absolvoval vítěznou premiéru v extralize při zápase Vítkovic na chomutovském ledě. A byl u nevídaného obratu ostravského celku, který ještě ve 37. minutě prohrával 1:3, ale čtyřmi góly v řadě v rozmezí deseti minut otočil skóre až na 5:3 a odvezl si tři body.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Brankář Vítkovic Patrik Bartošák při neproměněné šanci domácích.

Článek

„Samozřejmě jsem se zpočátku trochu dostával do tempa, neboť to bylo pro mě něco nového. Nikdy předtím jsem v této soutěži nechytal. Dlouho to nevypadalo, že bychom mohli vyhrát, ale pořád jsme věřili a osobně si myslím, že jsme byli lepší. A zaslouženě jsme urvali vítězství," líčil Bartošák.

Nervozitu si moc nepřipouštěl. „Připravuji se na každý zápas stejně a přehnané napětí u mě nehrozí. Bylo tam pár chvil, kdy jsem cítil trošku mimo, ale kluci mě podrželi. A jestliže se přece jen nervozita vloudí, snažím se ji vyhnat z hlavy. V první třetině jsme asi udělali jednu větší chybu, kterou obránci se štěstím vyřešili vykopnutím puku z brankové čáry, takže jsem je poplácal po zádech," prohodil gólman s úsměvem.

Červenku znal jen z televize

A přiblížil i svoje první dojmy z extraligy. „Je to výborná soutěž s řadou kvalitních hráčů. Nejen zkušených, ale i mladých, kteří by to mohli někam dotáhnout. Romana Červenku, který vládne produktivitě, jsem znal spíš jen z televize. Speciálně jsem se na něj nepřipravoval. Přesto jsem po pár minutách zápasu poznal, jak skvěle nahrává a umí vytvářet šance. Však také po jeho akci padla první branka Chomutova. Výborně našel střelce gólu. Myslel jsem si, že náš obránce zblokuje přihrávku," vykládal Bartošák.

Obdržené tři góly ho příliš nemrzely. „Bylo by krásnější uhájit čisté konto, ala nakonec jsme vyhráli, tudíž není důvod k nespokojenosti. Důležité bylo, že jsme se oklepali z nepříznivého stavu a zvládli jsme i poslední minuty," těšil se z bodového příspěvku.

Vítkovice nevzdávají boj o předkolo play off. „Rozhodně jsme v Chomutově získali sebevědomí i pro nedělní derby s Třincem. Do konce základní části chceme posbírat co nejvíce bodů. A uvidíme, na co to postačí. Nad tím, koho bychom chtěli dostat pod sebe z týmů, kterou jsou v první desítce, nepřemýšlíme. Může to být ještě dramatické," tvrdil Bartošák.

Svou pozici v kádru nechce předjímat. „Jsme v týmu tři kvalitní gólmani a sportovně zápolíme, kdo bude jedničkou," dodala vítkovická brankářská posila.

Reklama

Související témata: