Hlavní obsah

Nesmíme lítat v oblacích, tvrdí po druhé výhře Petružálek a v Pardubicích očekává boj

Litvínov

Litvínovští hokejisté prožívají úspěšný vstup do extraligového play off. Po precizním výkonu v pátečním duelu s Pardubicemi (4:0) zvládli i druhý zápas na domácím ledě. Třebaže výsledky byly docela podobné, k sobotní výhře 4:1 dovedla domácí tým až trpělivá a poctivá práce.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Radost litvínovských hokejistů z branky proti Pardubicím, jejímž autorem byl Jakub Petružálek (druhý zprava).

Článek

„Určitě byl druhý zápas o hodně těžší než úvodní. Věděli jsme, že Pardubice do nás víc půjdou, budou se tlačit dopředu a budou agresivnější než předtím. Ale ve třetí třetině jsme jejich odpor zlomili," oddechl si litvínovský útočník Jakub Petružálek, který se na vítězství podílel dvěma góly.

„V play off je jedno, kdo skóruje. Rozhoduje týmový výkon. Tentokrát mákla naše lajna, příště to může být někdo jiný. O tom je hokej. Snažíme se hrát celých šedesát minut podle systému, jak si to řekneme v kabině. Když se detaily poskládají do sebe, mohou se odehrát velké věci. A naopak někdy může rozhodnout jedna chyba. Dali jsme šťastný klíčový gól, ale šli jsme tomu naproti," líčil Petružálek.

Litvínovští svého soupeře přestříleli. „To byl záměr. Pokud nestřílíte, nedáte góly. Kluci z naší první lajny o sobě vědí naslepo, přesto jsme si znovu opakovali jako tým, že musíme jít častěji do koncovky," podotkl autor dvou gólů. Překonal pardubického brankáře Kristana, který nastoupil poprvé v sérii. „Poznali jsme, že je tam jejich druhý gólman. Ale nevěděli jsme, co od něj čekat. Ale říkali jsme si, že budeme na něj pálit a něco tam musí spadnout," prozradil Petružálek, jak tým přistoupil k soupeřově změně v brankovišti.

Petružálek: Nesmíme lítat v oblacích

Litvínov vede v sérii 2:0 a užívá si play off. Co vězí za herní pohodou? „Především tvrdá práce a dřina. Motivujeme se před každým zápasem, ale hlavní je přenést odhodlání a herní styl na led. Dvě výhry však hodíme za hlavu a po krátkém odpočinku a regeneraci se soustředíme na zápasy v Pardubicích. Soupeře poženou fanoušci. Očekávám boj, v němž nebude prostor pro krásný hokej. Asi nepadnou pohledné a ukázkové góly, ale který tým bude chtít víc, tak urve vítězství," uvažoval litvínovský útočník.

Z faktu, že Litvínovští včetně posledního kola základní části porazili Pardubice třikrát po sobě, nedělá Petružálek žádné závěry. „Nesmíme lítat v oblacích," shrnul mínění kabiny.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.