Hlavní obsah

Č. Budějovice - Pardubice 0:1Nováček z Budějovic doma opět zklamal, nedal ani gól

MinutaMin. Tým Hráč Akce
13. Mikúš 0 : 1
Záznam online reportáže

Hokejisté Pardubic zvítězili v dohrávce 10. kola extraligy v Českých Budějovicích 1:0. Třetí výhru z posledních čtyř utkání vystřelil hostujícímu Dynamu na začátku 13. minuty obránce Juraj Mikuš. První čisté konto v extralize uhájil brankář Konstantin Barulin, potřeboval k němu 17 úspěšných zákroků.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Nahoře zleva trenérská dvojice Budějovic Václav Prospal a Aleš Totter.

Článek
Fotogalerie

V oboustranně svižném úvodu domácí přežili vyloučení čerstvého třicátníka Gilberta, přesto zvolna narůstala převaha Východočechů, kteří otevřeli skóre zásluhou Mikuše. Ten si na útočné modré čáře dovolil riskantní kličku proti napadajícímu Aldersonovi, popojel do středu a zdálky propálil cloněného gólmana Strmeně.

Vyrovnat mohl Doležal, jenž v útočném pásmu odzbrojil nepozorného Pauloviče a jel sám na Barulina, ale střelou ho nepřekvapil. V závěru prvního dějství neuspěli Camara a Kousal v přečíslení dva na jednoho, na protější straně neprotlačili kotouč za brankovou čáru Jonák s Holcem.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Zleva Radoslav Tybor z Pardubic radující se z prvního gólu a brankář Českých Budějovic Jan Strmeň.

Pardubická převaha se přenesla také do druhé části. Akce týmu hostí provázela rychlost a jednoduchost, domácí postupovali dopředu často příliš komplikovaně. Zvedli se při trestu Zohorny, ale jejich obléhání zůstalo bez efektu. Ve 34. minutě se dostal do zajímavé šance Novák po spolupráci s Tomanem a Beránkem, ani on však stavem nepohnul.

Vzápětí Pardubičtí vytvořili zámek kolem českobudějovické branky a vynutili si vyloučení kapitána Vydareného, jenž zůstal chvíli bez hole. Nevyužili však přesilovku. Domácí je napodobili při trestu Zdráhala.

Také ve třetí třetině zůstával větší díl útočné aktivity na hokejkách hostů, ale dvoustý vzájemný duel tradičních extraligových soupeřů čekal na definitivní rozuzlení do posledních vteřin.

S přibývajícím časem nabírali obrátky hráči Motoru. Slibnou příležitost si vytvořil Doležal, zahrozil však i pardubický Camara. Při power play domácích zkoušel přes celé kluziště skórovat Barulin, ale minul opuštěnou branku. Snaha Jihočechů o vyrovnání byla veliká, ale marná.

10. kolo hokejové extraligy:
Madeta Motor České Budějovice - HC Dynamo Pardubice 0:1 (0:1, 0:0, 0:0)
Branka a nahrávka: 13. J. Mikuš (Tybor). Rozhodčí: Horák, Pražák - Pešek, Malý. Vyloučení: 3:4. Bez využití. Bez diváků.
České Budějovice: Strmeň - Kubíček, Vydarený, Slováček, Štencel, Plášil, Lytvynov - Holec, D. Voženílek, V. Jonák - Z. Doležal, R. Přikryl, Karabáček - Alderson, Gilbert, M. Novák - G. Ville, Toman, M. Beránek. Trenér: Prospal.
Pardubice: Barulin - J. Zdráhal, J. Mikuš, Nakládal, J. Kolář, Bučko, Ďaloga, Oliva - Camara, T. Zohorna, R. Kousal - Tybor, Poulíček, Paulovič - Pochobradský, O. Rohlík, Horký - T. Zeman, Matýs, Štetka. Trenér: R. Král.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice