Hlavní obsah

Nový ročník hokejové extraligy odstartuje 15. září, Třinec začne v Plzni

Nová sezona hokejové extraligy odstartuje v pátek 15. září. Mistrovský Třinec se v prvním kole představí na ledě Plzně, poražený finalista Hradec Králové začne v Brně. Rozhodl o tom los. V nejvyšší soutěži podle očekávání budou pokračovat i Pardubice, které podepsaly smlouvu o dočasném postoupení vybraných marketingových práv Asociaci profesionálních klubů ledního hokeje (APK LH). Dynamo tím splnilo podmínku pro start v příští sezoně extraligy. Asociace o tom informovala v tiskové zprávě.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Hráči Třince se radují z vítězství z titulu.

Článek

Východočeši v minulosti odmítali smlouvu s APK LH podepsat, neboť podle nich asociace vybrala marketingového partnera pro příští sezony (společnost BPA sport marketing) v rozporu se zákony. Úřad pro ochranu hospodářské soutěže ale loni v listopadu potvrdil, že se tak stalo v souladu s pravidly hospodářské soutěže.

"Po podpisu z pardubické strany jsem velmi rád, že se už můžeme soustředit na další rozvoj soutěže. Nebylo to příjemné čekání, ale věříme, že nás čeká v následujícím pětiletém období úspěšná spolupráce se stejným cílem, dál posouvat extraligu," uvedl prezident APK LH Jan Tůma.

Hokejoví mistři - Oceláři Třinec

Asociace finální smlouvu s BPA podepsala na úterní valné hromadě v Ropici u Třince, kde předtím potřebné dokumenty podepsal i zástupce Pardubic. O tom, že bude BPA i nadále výhradním marketingovým partnerem hokejové extraligy, rozhodly kluby již v srpnu 2021.

APK LH v úterý rozhodla také o tom, že uvolněné místo v jejím vedení obsadí zástupce pražské Sparty Petr Vosmík. Nahradí bývalého prezidenta Aleše Pavlíka, který v dubnu rezignoval poté, co po druhém semifinále mezi Vítkovicemi a Hradcem Králové vulgárně kritizoval sudí a nařkl je, že jsou zkorumpovaní. Místo Pavlíka byl do čela asociace v dubnu zvolen Tůma.

Program 1. kola extraligy:
Pátek 15. září:
Sparta Praha - Motor České Budějovice
Olomouc - Rytíři Kladno
Vítkovice Ridera - Energie Karlovy Vary
Škoda Plzeň - Oceláři Třinec
Bílí Tygři Liberec - Mladá Boleslav
Dynamo Pardubice - Verva Litvínov
Kometa Brno - Mountfield Hradec Králové

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.