Hlavní obsah

Nula ve finále spatřila svět. Nervózní nebývám, říká třinecký brankář Hamerlík

TŘINEC

Druhá výhra a jako bonus navrch vychytaná nula. Peter Hamerlík může být spokojený. Třinec v extraligovém finále vede nad Vítkovicemi 2:0 na zápasy a devětadvacetiletý gólman za 120 minut pustil jen dva góly. Jeho protějšek Roman Málek šest. „Dneska to byl spíš souboj dvou vyrovnaných mužstev. My i oni jsme hráli velmi dobře, všichni bojovali, vyhrálo šťastnější mužstvo,“ uznal po utkání devětadvacetiletý brankář.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Třinecký brankář Peter Hamerlík.

Článek

Ve dvou zápasech jste jen dvakrát inkasoval, dnes nula... Snažil jsem se hlavně nic nepokazit, jak jsem říkal, měli jsme štěstí.

Vítkovice byly oproti prvnímu zápasu nebezpečnější, souhlasíte? Měly šance, ale kluci se vraceli a pomáhali mi, takže zabránili dorážkám.

Našel byste nejsložitější moment utkání? Ve třetí třetině tam byla jedna střela, kterou jsem vyrazil, potom to mohli dát do prázdné branky. To byla jejich největší šance.

Ale nedali, vy vedete 2:0 na zápasy. Je to velká úleva, že jste splnili doma „povinnost“? Co to znamená? Vyhrát další dva zápasy, abychom dosáhli na náš cíl. Ve Vítkovicích to bude rozhodně těžké, musíme udělat vše, musíme se dobře připravit, dobře si oddychnout a dát do toho všechno.

Druhé utkání jste rozhodli minutu před koncem, může mít tento fakt vliv na celou sérii? Vliv to může mít asi takový, že vedeme v sérii 2:0. Ale oni teď hrají doma a budou se snažit využít tuhle svoji výhodu. My jsme rádi, že jsme dneska vyhráli, byl to vyrovnaný zápas, který rozhodl v podstatě jeden gól, takže velmi náročný.

Jak vy se vyrovnáváte s tím, že nemáte odchytaných hodně takových vypjatých zápasů? V extralize jich máte v play-off devatenáct. Už jsem si přečetl, že nemám zkušenosti z play-off, ale já to beru jako každý jiný zápas, já se těším, je to svátek hokeje. Nejen pro mě, ale pro všechny. Vůbec neřeším, co bude a nebude.

Jste tedy v pohodě? Já nebývám před zápasem nervózní. To už musí být, když ano.

Nevyvedou vás protihráči z koncentrace ani tím, že chodí hodně do brankoviště? Já takové věci moc nevnímám, hokej je kontaktní sport, je potřeba se tomu přizpůsobit.

Reklama

Související témata: