Hlavní obsah

O osobní statistiky se nestarám. Soustředím se, aby moje mužstvo vítězilo, tvrdí Erat

Brno

Po dvou vydřených výhrách už zvítězili napotřetí naprosto přesvědčivě. Hokejisté Komety si upevnili vítězstvím 5:1 nad Mladou Boleslaví postavení v čele extraligové tabulky.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Martin Erat z Brna se raduje z gólu proti Mladé Boleslavi.

Článek

„Výsledek vypadá jednoznačně, avšak tak snadné střetnutí to rozhodně nebylo. Boleslavští byli hodně nepříjemným soupeřem a do poloviny zápasu nás zlobili. Jenže nám se dařilo proměňovat šance a vycházely nám přesilovky," pochvaloval si brněnský útočník Martin Erat, který zaznamenal premiérové dva góly po přestupu do Komety. „Doba, kdy jsem se staral o osobní statistiky, je už dávno pryč. V současnosti se už fakt soustředím pouze na to, aby moje mužstvo vítězilo," říkal přesvědčivě.

Pochválil mladého centra Nečase, který je jeho parťákem v elitní brněnské formaci. „Je to nesmírně talentovaný kluk, který výborně zapadl do týmu. Už se v extralize prosazuje a za čas se mu bude dařit ještě víc," očekává Erat.

Hanzlíka těšily ovace

Brněnský asistent Kamil Pokorný označil za důležitý moment střetnutí vyrovnávací branku Komety na 1:1 v závěru úvodní třetiny. „Zklidnila nás a po první pauze jsme vyvinuli na soupeře značný tlak. Zaslouženě jsme získali tři body a v některých pasážích utkání jsme předvedli výtečný výkon. Musím klukům poděkovat," tvrdil Pokorný.

Jeho kolega, mladoboleslavský Marian Jelínek, pochválil svůj celek za solidní vstup do zápasu. „Jak jsme ale na domácí vlítli, tak jsme se zase potom rychle z ledu vytratili. Brnu se dařily přesilovky, zatímco my jsme se bohužel gólově neprosadili ani v dvojnásobné početní převaze," litoval Jelínek.

Mladoboleslavského obránce Jana Hanzlíka, který ještě v minulé sezóně oblékal dres Komety, potěšily ovace brněnských fandů. „Jsem rád, že na mě místní diváci nezapomněli. Smutek z vysoké porážky to však nijak nemírní. Pojedeme domů dlouho a navíc ještě v mizerné náladě," říkal nevesele. Také jeho naštval gól na 1:1, který Boleslav inkasovala v oslabení. „Přitom jsme mohli předtím několikrát zvýšit naše vedení na 2:0. To by se zápas asi vyvíjel jinak," přemítal.

Poté, co Kometa vedla o dva góly, se už Boleslavští na odpor nezmohli. „Z vlastní zkušenosti dobře vím, jak je za takové situace už těžké střetnutí v Brně otáčet," říkal Hanzlík a přiznal, že když on sám byl vyloučený, omylem nejprve zamířil na trestnou lavici Komety. „Projevila se síla zvyku," usmál se.

Reklama

Související témata: